Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Υπό εξέταση το θέμα των κρατικών ενισχύσεων προς τα ΚΤΕΛ!

«Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εξετάζει την ενδεδειγμένη λύση για το θέμα της καταβολής των ενισχύσεων για την αντικατάσταση των λεωφορείων Δημόσιας Χρήσης που είναι ενταγμένα σε ΚΤΕΛ», αναφέρει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όπως ωστόσο επισημαίνει ο κ. Βορίδης, το θέμα εξετάζεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, «το οποίο ως εκ των αρμοδιοτήτων του διαθέτει την εμπειρογνωμοσύνη στην υλοποίηση δράσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων».

Το έγγραφο του υπουργού Υποδομών διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Σπύρου Ταλιαδούρου, για την ανάγκη καταβολής ενισχύσεων για τα νέα λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Ο βουλευτής έχει επισημάνει ότι 502 λεωφορειούχοι σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και 11 δικαιούχοι από το νομό Καρδίτσας, βασισμένοι στο Ν. 3717/2008 περί καταβολής επιδότησης 30% επί της συνολικής σχετικής δαπάνης, προέβησαν στην αγορά νέων λεωφορείων, τα οποία έχουν ήδη εντάξει στα προγράμματα δρομολογίων.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER