Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Τουρκία: Μετά την 1η Ιουλίου θα διχοτομήσουμε την Κύπρο

Την διχοτόμηση της Κύπρου προωθούν και επίσημα πλέον του Τούρκοι, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες θα «οδηγηθούν σε αυτήν την λύση», εάν δεν υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη στο Κυπριακό μέχρι την 1η Ιουλίου.

Όπως δημοσιεύει το onalert.gr, η τουρκική ηγεσία έθεσε αυτήν την ημερομηνία ως ορόσημο στην λύση του Κυπριακού, στην υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, τονίζοντας πως τα δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο, θα είναι μονόδρομος.

Πιο συγκεκριμένα η Χίλαρι Κλίντον βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη στο περιθώριο της συνάντησης των «Φίλων της Συρίας», όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της, η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ».

Σύμφωνα με 

 την τουρκική εφημερίδα, η ηγεσία της Άγκυρας, προώθησε στην Χίλαρι Κλίντον μία επιστολή του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ντερβίς έρογλου, στην οποία προωθείται η λύση της διχοτόμησης. Η «Χουριέτ» μάλιστα, γράφει χαρακτηριστικά, «με την επιστολή του προς τον γ.γ. του ΟΗΕ, Μπα Κι-μουν, ανέφερε ότι ο ίδιος και ο τουρκοκυπριακός λαός είναι υπέρ της λύσης. Αλλά εάν δεν βρεθεί λύση μέχρι την πρώτη Ιουλίου, θα εξαντληθεί η υπομονή του Έρογλου. Στην περίπτωση αυτή δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή από τα δύο χωριστά κράτη».

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER