Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Λιποθύμησε από την κούραση νοσηλεύτρια στη Ρόδο

Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνουν οι ελλείψεις προσωπικού
Λόγω υπερκόπωσης λιποθύμησε νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Ρόδου, όπως τονίζει σε αναφορά της η προϊσταμένη της νεφρολογικής κλινικής, καταγγέλλοντας ότι οι ελλείψεις προσωπικού έχουν πάρει επικίνδυνες διαστάσεις τόσο για τους ασθενείς όσο και το ίδιο το προσωπικό.

Η νοσηλεύτρια που λιποθύμησε, μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών όπου παρέμεινε για μέρες αφήνοντας μόνη της στην κλινική νοσηλεύτρια, η οποία δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει αν συνέβαινε κάποιο περιστατικό.

Επίσης, σύμφωνα με την αναφορά, στις 20 Φεβρουαρίου, στην ίδια κλινική υπήρχε περιστατικό το οποίο εξελίχθηκε σε περιτονίτιδα που δεν μεταφέρθηκε στην αρμόδια κλινική, όπως έπρεπε και μετά το χειρουργείο επέστρεψε η ασθενής διασωληνωμένη στην ίδια κλινική, στην οποία παρέμεινε μέχρι την επομένη μέρα όπου και κατέληξε.

Την ημέρα εκείνη του περιστατικού σε βάρδια ήταν μία νοσηλεύτρια και δύο μαθήτριες που δεν μπορούσαν να βοηθήσουν στην ετοιμασία για το χειρουργείο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε τετράκλινους θαλάμους της κλινικής αυτής νοσηλεύονται νεφρολογικοί ασθενείς και στον ίδιο θάλαμο υπάρχουν εμπύρετα περιστατικά.

Η προϊσταμένη της κλινικής υποστηρίζει στην αναφορά της ότι το νοσηλευτικό προσωπικό απαιτείται να είναι σταθερό και μόνιμο σε κάθε κλινική για την προάσπιση της υγείας των ασθενών, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχουν νοσηλευτές «τουρί- στες» και ότι το νοσοκομείο δεν είναι σούπερ μάρκετ, αλλά αφορά ανθρώπινες ζωές.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου