Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Αγωγές θα καταθέσουν οι δικαστικοί υπάλληλοι

Αγωγές κατά του δημοσίου και κατά των προϊσταμένων των δικαστηρίων θα καταθέσουν μέσα στις επόμενες ημέρες οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας... για μη καταβολή δεδουλευμένων, ενώ θα ακολουθήσουν αγωγές από δικαστικούς υπαλλήλους και των άλλων δικαστηρίων της χώρας.

Ειδικότερα, κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση των δικαστικών υπαλλήλων (Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αποφασίσθηκε οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας να καταθέσουν αγωγές κατά των υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και Ευάγγελου Βενιζέλου αντίστοιχα και κατά των διευθυνόντων στα δικαστήρια, με τις οποίες θα διεκδικούν συνολικά περίπου 45.000 ευρώ για μη καταβολή δεδουλευμένων κατά το τελευταίο δίμηνο (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2012), ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες αγωγές και από τα κατά τόπους δικαστήρια της χώρας.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας διεκδικούν υπερωρίες για απασχόλησή τους κατά τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες σε διαδικασίες αυτοφώρου και ανακριτικών πράξεων, όπως και για εργασία σε αυτόφωρα και ανακριτικές διαδικασίες πλέον του ωραρίου τους (3 μ.μ.).

Παράλληλα, κατά τη συνέλευση αποφασίστηκε η ελαστικοποίηση (άτυπη αναστολή) των εξαγγελθείσων πρόσφατων κινητοποιήσεων των δικαστικών υπαλλήλων που ξεκίνησαν από την 1η Μαρτίου 2012, ενώ δόθηκε προθεσμία μέχρι την 1η Απριλίου 2012 στον υπουργό Δικαιοσύνης για να βρεθούν τα αναγκαία κονδύλια προκειμένου να μπορούν να πληρωθούν όσοι δικαστικοί υπάλληλοι εργάζονται στα αυτόφωρα και την ανάκριση κατά τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες ή παραμένουν στα δικαστήρια πλέον του ωραρίου για τις επίμαχες δικαστικές διαδικασίες κατά τις καθημερινές.

Πάντως ξεκαθαρίστηκε, για μία ακόμη φορά, ότι δεν συζητούν οι δικαστικοί υπάλληλοι την παράταση του ωραρίου μετά τις 3 μ.μ.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι έχουν αποφασίσει να κατεβαίνουν από την έδρα στις 3 μ.μ. και να μην εργάζονται πλέον του ωραρίου κατά τις διαδικασίες του αυτόφωρου και ανακρίσεων, καθώς και να απέχουν από την εργασία κατά τα Σάββατα και τις αργίες.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER