Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Ιταλία: Δήμαρχος απαγόρευσε στους πρόσφυγες να χρησιμοποιούν τα ίδια λεωφορεία με τους ντόπιους

Την αντίδραση του πολιτικού κόσμου στην Ιταλία, αλλά και της αντιπολίτευσης στον Δήμο του προκάλεσε ο Δήμαρχος της πόλης Καλιτζάνο, ο οποίος απαίτησε από τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην περιοχή, να μην χρησιμοποιούν τα ίδια δημόσια λεωφορεία με τους ντόπιους κατοίκους.

Ο Πιεράντζελο Ολιβιέρο συναντήθηκε με την εταιρεία που διαχειρίζεται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην πόλη του και άσκησε κριτική διότι διαθέτουν μικρά οχήματα, με συνολικά 48 καθίσματα, εκ των οποίων τα 40 χρησιμοποιούνται από τους μετανάστες την ώρα αιχμής, που μετακινείται το σύνολο του πληθυσμού και ιδιαίτερα για τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο την ίδια ώρα.

«Δεν έβγαλα καμία απόφαση, ή εντολή. Ούτε καν πέρασε κάτι τέτοιο από το μυαλό μου. Απλώς το ζήτησα. Θέλω να βρούμε μία λύση στο πρόβλημα», δήλωσε ο δήμαρχος, ο οποίος συγκέντρωσε τα βέλη της κριτικής πάνω του.

Η Ραφαέλα Πάιτα, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, κατηγόρησε τον Ιταλό δήμαρχο για τακτικές που παραπέμπουν στο Απαρτχάιντ και χαρακτήρισε την κίνησή του να ζητήσει από τους μετανάστες να μην χρησιμοποιούν τα ίδια Μέσα με τους ντόπιους, «ντροπιαστική». 

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER