Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Μνημόνιο με τον ΟΑΣΘ συντάσσει η κυβέρνηση

Σε μνημόνιο για το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των οφειλών του κράτους προς τον ΟΑΣΘ, ύψους 80 εκατ. ευρώ, θα προχωρήσει η κυβέρνηση με τον Οργανισμό.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων του ΟΑΣΘ με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, τον γγ Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο και παράγοντες των δυο υπουργείων.

Σύμφωνα με όσα είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης, το μνημόνιο αναμένεται να παραδοθεί στον Οργανισμό έως το τέλος της ερχόμενη εβδομάδας. «Αφού το παραλάβουμε, θα εξετάσουμε τις θέσεις των υπουργείων και τα χρονοδιαγράμματα που θέτουν και έτσι θα τοποθετηθούμε» τόνισε ο κ. Στεφανίδης, σημειώνοντας ότι παρέδωσε πίνακα με το πως θέλει ο Οργανισμός να εξοφληθούν οι οφειλές του δημοσίου. Όπως τόνισε, «στη συνέχεια, αφού εξεταστούν οι θέσεις και των δυο πλευρών, θα προσπαθήσουν να βρουν την ιδανική λύση και για τον ΟΑΣΘ και για τον Δημόσιο».

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη, δόθηκαν σήμερα στον Οργανισμό 7,950 εκατ. ευρώ, από τα 15 εκατ. που ζητούσε να του καταβληθούν προκειμένου να κυκλοφορούν κανονικά τα λεωφορεία και να μην υπάρξει πρόβλημα με τα καύσιμα. Ξεκαθάρισε ότι η συγκοινωνία με τα λεωφορεία του Οργανισμού θα γίνεται κανονικά και δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα το επιβατικό κοινό.

Υπενθυμίζεται ότι με έγγραφο από 16.5.2013 προς τον γγ Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο το οποίο κοινοποιήθηκε στον προϊστάμενο εισαγγελίας Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης ζητούσε να καταβληθούν 15 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό μέχρι τέλος Μαΐου έναντι των βεβαιωμένων οφειλών του δημοσίου συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου