Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ιστορίες για αγρίους!


Όσοι από τους συναδέλφους παρευρέθηκαν στη χθεσινή συνέλευση, έχουν να πουν και από μια ιστορία, για το τι ακριβώς τους είπε και ανέλυσε ο πρόεδρος κ. Νικολακόπουλος.

Το συμπέρασμα που βγαίνει, από όλα όσα κατάλαβαν οι συνάδελφοι και μας μετέφεραν, είναι ότι για όλα τα κακά που μας έχουν βρει, εκτός από την κυβέρνηση φταίει και ο κακός λύκος που ακούει στο όνομα Κακούρος Δημήτριος.

Στην ουσία απεμπόλησαν τις πραγματικές δικές τους ευθύνες και την ανυπαρξία τους ως συνδικαλιστές.
Ακόμα και χθες είδαμε μια καλογυρισμένη παράσταση, που φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τους ίδιους.

Η ομιλία του προέδρου ξεκίνησε με μια αναφορά στο πρόσωπο του κ. Ποταμιάνου και με την ευχή, να ξεπεράσει γρήγορα και με ευτυχή κατάληξη το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες μέρες. (Ευχόμαστε το ίδιο).

Ο πρόεδρος προσπάθησε με έναν συγκινητικό λόγο, να αγγίξει τις καρδιές των συναδέλφων, ώστε να αποδεχτούν τη διαμορφωμένη κατάσταση πιο εύκολα, τονίζοντας ότι είναι κρίμα και άδικο, όταν ένας συνάδελφος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και "κατέβει" από το όχημα, να του αφαιρούνται κάποια προνόμια που θα είχε ως οδηγός επί οχήματος.

Εδώ οι απόψεις διίσταντο:

Μπορεί όντως να είναι κρίμα και άδικο, αλλά να μην ξεχνάνε μερικοί ότι δεν είμαστε φιλανθρωπικό ίδρυμα. Ακούγονται σκληρές τούτες οι κουβέντες, αλλά είναι η ωμή αλήθεια. Δεν μπορεί να πληρώνεται κάποιος "κατεβασμένος" όπως ο οδηγός επί οχήματος, τελεία και παύλα.

Κάτι τέτοιες καταστάσεις μας έφτασαν μέχρι εδώ, ξεχνάει φαίνεται το σωματείο τον ρόλο του σε όλη αυτή την υπόθεση, που "βόλευε" και "βολεύει" δικούς του ανθρώπους. Που στην ουσία δεν έχουν πρόβλημα.

Εδώ ισχύει η γνωστή ρήση, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά!

Όλη αυτή η κουβέντα γίνεται, για την παράγραφο 3, του άρθρου 2 της συλλογικής σύμβασης, το οποίο ερμηνεύοντας παράνομα την ΚΥΑ, εξαίρει από το ενιαίο μισθολόγιο και όσους διορίστηκαν στις δυο εταιρείες σαν οδηγοί ή τεχνίτες, ανεξάρτητα αν τώρα καταλαμβάνουν θέσεις Διοικητικών ή άλλων υπαλλήλων είτε με μετάταξη (όπως συμβαίνει στον πρώην ΗΛΠΑΠ), είτε με ανάθεση (πρώην ΕΘΕΛ)

Και ερωτώ λοιπόν: Είναι δίκαιο, να παίρνει ο οδηγός επί οχήματος τα ίδια λεφτά, δουλεύοντας Κυριακές, Αργίες, Βάρδιες, όλες τις μέρες και ώρες της βδομάδας, με κάποιον που δουλεύει 7-3 και μόνιμα όλα τα σαβ/κα και τις αργίες έξω;;;

Αυτό ζητάει ο κ. Κακούρος, τα αυτονόητα, ή θα εξαιρεθούν όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι ή κανένας!

Κανένας λέω εγώ!
Και μετά να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος και για πότε θα βρεθούν οδηγοί επί οχήματος κάποιοι...

Αυτά όσο αφορά τον συγκινητικό λόγο του προέδρου!

Ας πάμε τώρα και στα οικονομικά:

Τι μας είπε ο πρόεδρος: Ότι βιαστήκαμε να υπογράψουμε, γιατί μας πίεζε ο χρόνος της μετενέργειας!
Δεν μας είπε ότι η καταλυτική ημερομηνία ήταν η 14η Μαΐου.
Γιατί λοιπόν τόση βιάση να υπογράψουν; Και μάλιστα πριν τις εκλογές;

Ο πρόεδρος ανέφερε, ότι κατάφεραν λέει το "ταβάνι" της μισθοδοσίας, να μην είναι τα 1900 ευρώ, αλλά τα 2009ευρώ και το παλεύουν τώρα για 2112ευρώ.

Σαν νούμερα ακούγονται πολύ ωραία, εξήγησε κανείς ότι αυτά είναι μεικτά, ή αφήνουν να αιωρείται στον αέρα ένα νούμερο, καλλιεργώντας προσδοκίες στους συναδέλφους!
Το ότι αυτή την οροφή θα την "πιάσουμε" μετά από 40 χρόνια υπηρεσία μάλλον ξέχασαν να το αναφέρουν!

Ειπώθηκαν πολλά ακόμη, οι γνωστές συνελεύσεις: η μια παράταξη να κατηγορεί την άλλη, αξιοσημείωτη ήταν η πρόταση μομφής ενός συναδέλφου προς το σωματείο, που ως γνωστόν οι εργατοπατέρες δεν την έθεσαν προς ψήφιση, γιατί υποστηρίζουν (και μάλλον έχουν δίκιο) ότι η πρόταση μομφής δεν συνοδευόταν από 300 τουλάχιστον υπογραφές, αλλά άφησαν εντέχνως να το συζητήσουν προς το τέλος της συνέλευσης όταν ο περισσότερος κόσμος είχε αποχωρήσει και ήταν αργά για οποιαδήποτε κίνηση συλλογής υπογραφών.

Κλείνοντας: 
Η ουσία είναι ότι κανείς δεν πείσθηκε από τις εξηγήσεις τους, δεν κατάφεραν να πείσουν ούτε τους πιστούς τους οπαδούς. Και πως να το καταφέρουν αυτό άλλωστε, αφού ο κόσμος ξύπνησε!






1 comments:

ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ {ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ ΜΕ ΔΙΣΚΟΦΡΕΝΑ }

Δημοσίευση σχολίου