Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Πότε έρχονται νέα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα;




Μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας αναμένεται να κάνει πολύ σύντομα την εμφάνισή της στην ελληνική αγορά.


Οι συζητήσεις με μεγάλο όμιλο βρίσκονται στο προχωρημένο στάδιο και αναμένονται οι τελικές υπογραφές για να ξεκινήσει και επίσημα η εκπροσώπηση και διάθεση των μοντέλων.

Στην Κίνα κυκλοφορούν πολλά ηλεκτρικά οχήματα διαφόρων κατηγοριών. Πολλά από αυτά αναμένεται να τα δούμε και στην Ελλάδα...



Προσπάθειες που έχουν γίνει στο παρελθόν

Η πιο μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει στο παρελθόν ήταν αυτή της China Motors την οποία όσοι θυμούνται είχε λανσάρει το… κινέζικο X5, το αντίστοιχο Smart αλλά και διάφορα μικρά μοντέλα.

Αργότερα έγινε μία ακόμα προσπάθεια όπου δύο ελληνικές εταιρείες (Πετρόπουλος και Κορτέσης) συνεργάστηκαν για να φέρουν την BYD (Build Your Dreams) αλλά χωρίς επιτυχία, αν και στα Logistics των εταιρειών είχαν έρθει ακόμα και αυτοκίνητα!


                            Στην πρόσφατη έκθεση αυτοκινήτου στο Πεκίνο είδαμε εκατοντάδες ηλεκτρικές... προτάσεις!


Μέχρι τέλος του έτους

Με την άνοδο όμως της ηλεκτροκίνησης και τους Κινέζους να παίζουν το ρόλο τους ήταν φυσικό επακόλουθο Ήδη έχει φτιαχτεί χώρος για να υποδεχτεί τη νέα εταρεία...να δούμε και πάλι μία τέτοια επιχειρηματική κίνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr μέχρι τέλη του έτους η συγκεκριμένη εταιρεία θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα. Ήδη μάλιστα έχει δημιουργήσει και ειδικό χώρο στις εγκαταστάσεις για να υποδεχτεί τα νέα προϊόντα.

Αυτό που μένει είναι να ολοκληρωθεί επίσημα το deal και τις επόμενες εβδομάδες να γίνει η επίσημη ανακοίνωση. Τότε θα γίνουν γνωστές και περισσότερες λεπτομέρειες τόσο για τη συμφωνία, την εταιρεία που θα έρθει αλλά και τα νέα μοντέλα που θα πωλούνται στην Ελλάδα.

Κατά πάσα πιθανότητα να δούμε και νέα οχήματα ελευθέρου χρόνου...







0 comments:

Δημοσίευση σχολίου