Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Αυτόνομα ταξί στη Σαγκάη

Η AutoX εγκαινιάζει την υπηρεσία RoboTaxi στη Σαγκάη, η οποία για πρώτη φορά θα είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό για τις μετακινήσεις.

Η εταιρεία AutoΧ ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με την τεχνολογία της αυτονομίας στις μετακινήσεις και όπως φαίνεται τώρα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να προσφέρει αυτή την υπηρεσία στο κοινό- σε πρώτη φάση, στη Σαγκάη. 

Αυτό σηματοδοτεί ένα ορόσημο για τις μετακινήσεις στη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, όπου μπορεί κανείς να κάνει βόλτες στην περιοχή Jiading με ταξί χωρίς οδηγό. 

Η AutoX έχει συνάψει συμφωνία με τις δημοτικές αρχές της πόλης για να επιτρέψει τη λειτουργία ενός στόλου 100 οχημάτων. Οι πελάτες μπορούν να κάνουν κράτηση για το AutoX RoboTaxis μέσω της εφαρμογής SmartNavi για smartphone της Alibaba, με τρόπο αντίστοιχο άλλων υπηρεσιών. 

Για να υποστηρίξει την κυκλοφορία της πιλοτικής υπηρεσίας RoboTaxi στο κοινό, η AutoX ξεκίνησε επίσης μια στρατηγική συνεργασία με την Letzgo, μια μεγάλη εταιρεία με στόλο ταξί με έδρα τη Σαγκάη.  

Η συμφωνία σηματοδοτεί ένα βήμα προς τα εμπρός για το επιχειρηματικό μοντέλο της AutoX, που θα λάβει πολλές πληροφορίες από την πλατφόρμα «AutoX Driver», ενώ η Letzgo θα εκτελεί καθημερινές δραστηριότητες στόλου. Το προσωπικό της Letzgo θα εκπαιδευτεί για να χειριστεί το RoboTaxis στο AutoX Shanghai Operations Center, το οποίο άνοιξε τον περασμένο Απρίλιο. 

Η εταιρεία ταξί λειτουργεί με πάνω από 16.000 οχήματα σε περισσότερες από 18 πόλεις σε όλη την Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της Σαγκάης. 

Η πολυσύχναστη μητρόπολη είναι η πρώτη πόλη όπου η AutoX θα ξεκινήσει τις υπηρεσίες της RoboTaxi. 

Η εταιρεία δοκιμάζει επίσης αυτοκινούμενα αυτοκίνητα στο Shenzhen, στη Wuhan (την πόλη που έγινε διάσημη λόγω COVID-19), την Wuhu, καθώς και σε πολλές άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπου η υπηρεσία αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου