Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Καλαμάτα: Αναγκαία η συνεργασία του αστικού και του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κοινή σύσκεψη των Διοικήσεων του Αστικού και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου. 

Στην εισήγησή του, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργικής συνεργασίας των δύο ΚΤΕΛ, γιατί αυτό εξυπηρετεί τους Καλαματιανούς, τους Μεσσήνιους και τους επισκέπτες. 

Ο χωρισμός των δύο ΚΤΕΛ (Αστικό - Υπεραστικό), σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε πολλές άλλες περιοχές, δημιουργεί δυσλειτουργίες και αντιθέσεις, που χρειάζονται κόπο για να ξεπεραστούν. 

Ο Δήμος Καλαμάτας είναι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στις συγκοινωνίες και με την παράδοση των ηλεκτρικών λεωφορείων, θα επιδιώξει προγραμματική σύμβαση με τα ΚΤΕΛ για την αξιοποίησή τους. 

Επίσης, στο Δήμο υπάρχει η αντίληψη ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ εξυπηρετεί γραμμές με πληρότητα κάτω από 30%, που θα μπορούσε να μην τις εξυπηρετεί και ότι κάθε μέρα μεταφέρει κόσμο στην Καλαμάτα από διάφορες περιοχές, ο οποίος υποστηρίζει την οικονομική ζωή της πόλης με την παρουσία του. 

Ακόμη, το Αστικό ΚΤΕΛ κερδίζει καθημερινά επιβάτες και βοηθά στην αντιμετώπιση κυκλοφοριακών προβλημάτων στην Καλαμάτα. Οι συναντήσεις συνεννόησης θα συνεχιστούν. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου