Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΕΑΑ: Έως και 16 φορές περισσότερες εκπομπές αιωρούμενων σωματιδίων στα παλιά ταξί

Την αντίθεση τους στην αύξηση των ορίων ηλικίας των επαγγελματικών οχημάτων εξέφρασαν με ανακοίνωση τους τα μέλη του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων.

Καταγγέλουν πως ορισμένοι επαγγελματίες της αγοράς ταξί αιτούνται στην κυβέρνηση την αύξηση του ορίου ηλικίας των επαγγελματικών οχημάτων τους από τα 15 στα 22 χρόνια, τη στιγμή που η μέση ηλικία των ταξί έχει αυξηθεί στα 11.1 έτη, με το 66.7% αυτών να είναι άνω της δεκαετίας, τεχνολογίας Euro 3 ή ακόμη και Euro 2.

Τονίζουν πως μία παράταση 7 ετών στα ήδη πεπαλαιωμένα και αρκετά επιβαρυμένα οχήματα δεν έχει μόνο επιπτώσεις στην ποιότητα μεταφοράς για τους πολίτες και τους τουρίστες που χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα, αλλά και επιπτώσεις άμεσα συνδεδεμένες με την ανθρώπινη υγεία.

Σύμφωνα με τον ΣΕΑΑ οι συχνές στάσεις και οι συνεχόμενες διελεύσεις στο κέντρο της Αθήνας των παλαιών ταξί επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα με ρύπους επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία. 

Οι εκπομπές ρύπων και πιο συγκεκριμένα αυτές των αιωρούμενων σωματιδίων είναι 10 ως 16 φορές πιο αυξημένες στα αυτοκίνητα πολύ παλαιάς τεχνολογίας, όπως είναι τα Euro 2 και 3 σε σύγκριση με τα οχήματα τρέχουσας τεχνολογίας Euro 6.

Τέλος καλούν την πολιτεία να προστατέψει τους πολίτες, εφαρμόζοντας αντίστοιχες πολιτικές άλλων Ευρωπαϊκών κρατών που νομοθετούν ώστε να μην επιτρέπουν την κυκλοφορία υπέργηρων οχημάτων. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου