Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Στην Αθήνα το 20ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για το Mobility Management (1-3/6)

"Έξυπνες Λύσεις για τους ανθρώπους και τις πόλεις" το αντικείμενο του Συνεδρίου που διεξάγεται 1,2 και 3 Ιουνίου στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι 

«Σκεφθείτε πράσινα, Μετακινηθείτε έξυπνα» (Think Green, Travel Smart), αλλά και «Σκεφθείτε έξυπνα, Μετακινηθείτε πράσινα» (Think Smart, Travel Green) είναι το διττό μήνυμα του 20ου Ευρωπαϊκού Συνέδριου Mobility Management (ECOMM 2016) που διεξάγετε στην Αθήνα από τις 1 ως και 3 Ιουνίου 2016, στην Τεχνόπολη (Γκάζι), υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Εργαστήριο Συστημάτων Μεταφορών του Πανεπιστημίου Πειραιά μαζί με την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα EPOMM (European Platform on Mobility Management).

Κεντρικό θέμα είναι: “Έξυπνες Λύσεις για τους ανθρώπους και τις πόλεις” (Smart Solutions for People and Cities) και αφορά σε όλες εκείνες τις λύσεις, παραδοσιακές και καινοτόμες, που καθιστούν την καθημερινή ζωή των πολιτών ευκολότερη και τις πόλεις λειτουργικά αποτελεσματικότερες.

Στο συνέδριο αναμένεται να λάβουν μέρος περί τους 400 συμμετέχοντες από 20 χώρες και θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 120 εργασίες, τα αντικείμενα των οποίων καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων αναφορικά με το Mobility Management. 

Επίσης, θα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές παγκοσμίου φήμης, στελέχη έγκριτων Οργανισμών, θεσμικοί και πολιτικοί παράγοντες, όπως: η Αντιδήμαρχος της Βιέννης κα. Μαρία Βασιλάκου, ο Διευθυντής Καινοτομίας της Μητροπολιτικής Αρχής του Σαν Φρανσίσκο κ. Timothy Papandreou, το στέλεχος του International Transport Forum κ. Philippe Christ και πολλοί άλλοι. Το συνέδριο θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης και η Γ.Γ. Μεταφορών ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Πέρκα.

Το συνέδριο πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα κι έχει επετειακό χαρακτήρα λόγω της συμπλήρωσης 20 ετών διοργάνωσής του. 

Σε αυτό το πλαίσιο διεξάγεται κι ένας διαγωνισμός video, με θέμα «A vision for shaping the future of Urban Mobility in Europe». Ο εν λόγω διαγωνισμός (ecomm/contest/video) απευθύνεται σε συμμετέχοντες άνω των 18 ετών και η προθεσμία υποβολής είναι η 8η Μαΐου 2016.

Η φετινή διοργάνωση αναμένεται να αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία καταγραφής και παρουσίασης της προόδου που σημειώθηκε κατά τα τελευταία 20 έτη στο Mobility Management, καθώς επίσης και στο ρόλο που είχαν σε αυτό η ευρωπαϊκή πλατφόρμα EPOMM και το συνέδριο ECOMM. 

Παράλληλα, οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν καινοτόμες εφαρμογές στον τομέα των “έξυπνων” μεταφορών, καθώς και λύσεις για τις μελλοντικές προκλήσεις γύρω από το Mobility Management, αλλά και των “έξυπνων” πόλεων εν γένει.

Το συνέδριο απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό από επαγγελματικές και επιστημονικές κοινότητες του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα, ενώσεις, ιδιώτες, επιχειρήσεις και προμηθευτές που εμπλέκονται στην κινητικότητα των ανθρώπων, μέχρι πανεπιστημιακά ιδρύματα και φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Το Mobility Management κατατάσσεται ως ένα από τα βασικότερα θέματα στον τομέα των μεταφορών από τους φορείς Χάραξης Πολιτικής μεταφορών, τις Δημόσιες Αρχές Μεταφορών, τους υποστηρικτές των μη-μηχανοκίνητων μέσων μεταφοράς, σχεδιαστές και προγραμματιστές υψηλών τεχνολογιών και καινοτόμων λύσεων καθώς και επιχειρήσεων μάρκετινγκ.

Στους χώρους του συνεδρίου θα φιλοξενηθεί έκθεση με επίδειξη καινοτόμων εφαρμογών και παρουσίαση φορέων και Οργανισμών. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου