Σάββατο 21 Μαΐου 2016

RENEGADE: Παραλίγο να καταρριφθεί Boeing με 140 επιβάτες επάνω από την Σαντορίνη!

Αεροπορικό θρίλερ πάνω από την Σαντορίνη που παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία, καθώς θεωρήθηκε αρχικά ως πιθανό Renegade, δηλαδή ως απαχθέν αεροσκάφος από τρομοκράτες που κατευθύνεται σε πολιτικό στόχο, όπως συνέβη την 11η Σεπτεμβρίου στη Ν.Υόρκη.

Συγκεκριμένα, ένα αμερικανικό Boeing 737 της Delta Airlines με 140 επιβάτες, που είχε αναχωρήσει από τη Γαλλία με προορισμό το Κουβέιτ, πετούσε για ώρες χωρίς κανείς να μπορεί να επικοινωνήσει με τους πιλότους.

Το πολιτικό αεροσκάφος δεν επικοινώνησε με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές αναφέροντας τη θέση του και επιβεβαιώνοντας το στίγμα του. Συνέχισε να πετά σε μεγάλο ύψος πάνω από την ελληνική επικράτεια και να μην ανταποκρίνεται στις κλήσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Επί μία ώρα (!) το αεροσκάφος δεν απαντούσε στις κλήσεις που του γίνονταν μέσω ασυρμάτου από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Όταν το αεροσκάφος μπήκε στον ελληνικό εναέριο χώρο δόθηκε εντολή και απογειώθηκαν από την 115 ΠΜ της Σούδας δύο F-16 Block 52+, τα οποία προσέγγισαν το Boeing πάνω από την Σαντορίνη.

Τα δύο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας το αναγνώρισαν και το αναχαίτισαν. Όμως οι πιλότοι του πολιτικού αεροσκάφους συνέχισαν να μην ανταποκρίνονται και δεν δήλωσαν την ταυτότητά τους μέσω του ασυρμάτου, ενισχύοντας τους φόβους ότι το Boeing είχε καταληφθεί από αεροπειρατές! 

Οι πιλότοι των ελληνικών μαχητικών χρειάστηκε να περάσουν μπροστά, δεξιά και αριστερά, από το πολιτικό αεροσκάφος προκειμένου ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του μεγάλου Boeing να ενεργοποιηθούν, να γυρίσουν συχνότητα και να καλέσουν τις αρμόδιες ελληνικές αρχές δηλώνοντας την ταυτότητα τους!

Oι Έλληνες πιλότοι αναφέρουν ότι οι συνάδελφοι τους στο αμερικανικό αεροπλάνο βρίσκονταν κανονικά στη θέση τους και έδειχναν σαν να κοιμούνται!

Η παρουσία των δύο ελληνικών μαχητικών έγινε αντιληπτή από τις αεροσυνοδούς και τους επιβάτες, που κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ξύπνησαν τους πιλότους, με αποτέλεσμα να αποσοβηθεί μια ακομα τραγωδία!

Το αεροσκάφος ή θα καταρριπτόταν αν κρινόταν ότι κατευθυνόταν σε πολιτικό στόχο ή θα έπεφτε από καύσιμα!

Σύμφωνα με την ΠΑ:
"Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, πολιτικό αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε πτήση από Γαλλία προς Κουβέιτ, εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 19:10. Το αεροσκάφος δεν απάντησε σε κλήσεις που του έγιναν από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας κατά τη διέλευσή του από το FIR Αθηνών.

Στις 19:38 και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, απογειώθηκε ζεύγος F-16 της 115 Πτέρυγας Μάχης, με σκοπό την αναχαίτιση του. Στις 19:49 αναχαιτίζεται 7 ναυτικά μίλια ανατολικά Σαντορίνης. Στις 19:55 αποκτά επαφή και τα F-16 αποχωρούν. Στις 20:10 εξήλθε από το FIR Αθηνών".


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου