Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Έκτακτη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, ζητεί ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

Τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τη συνεχιζόμενη απεργία των ναυτικών με την έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων, αλλά και με την αδυναμία μετακίνησης στην Αθήνα για ιατρικούς λόγους εγκύων, καρκινοπαθών, χρόνια πασχόντων και εν γένει όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού των νησιών, γνωστοποιεί ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, με επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο αντιπεριφερειάρχης, διευκρινίζει ότι σέβεται πλήρως το ιερό δικαίωμα της απεργίας των εργαζομένων, το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα διεκδίκησης των αιτημάτων τους και την απόφασή τους για συνέχιση των κινητοποιήσεων, όμως, παρακαλεί τον υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που απορρέουν από το Νόμο 4256/2014 προκειμένου να δοθεί λύση στην "ομηρία" των νησιωτών.

Ο κ. Λεονταρίτης, ζητεί την εφαρμογή του νόμου που ορίζει πρόγραμμα δρομολογίων έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας "μετά από την παρέλευση τριών ημερών από τη διακοπή της τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης, όταν προκύπτει επείγουσα κοινωνική ανάγκη ή ανάγκη η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία".

ΠΗΓΗ: cycladesvoice.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER