Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Κλείδωσε η παραχώρηση των 14 Αεροδρομίων στη Fraport

Κλείδωσε η Fraport για το διαγωνισμό παραχώρησης των 14 Αεροδρομίων. Σε συνέντευξη που έδωσε ο Υπουργός ΟΙΚΥΝΑΤ, Γιώργος Σταθάκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ουσιαστικά έβγαλε αυτή την είδηση καθώς όπως είπε "Πρέπει να γίνει διάλογος. Είναι μία σύμβαση παραχώρησης που έχει ολοκληρώσει το δεύτερο στάδιο αλλά ακόμα δεν έχει επικυρωθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και από τη Βουλή.

Συνεχίζοντας είπε "μπορεί να γίνει μία συζήτηση αλλαγής ή αναθεώρησης διαφόρων πλευρών του θέματος χωρίς να ακυρωθεί ο διαγωνισμός. Εμείς έχουμε διατυπώσει ότι έχουν προβλήματα αρκετά όπως έχει προκηρυχθεί". Όπως επεσήμανε ο Υπουργός είναι ένας διαγωνισμός που έχει 3 προβλήματα:
  1. Είναι μία σύμβαση 100% ιδιωτική και όχι όπως το Ελ.Βενιζέλος που το Δημόσιο έχει ποσοστό 50%.
  2. Είναι πολύ μεγάλης διάρκειας σε σχέση με τον αντίστοιχο μέσο όρο άλλων παραχωρήσεων.
  3. Θα επιφέρει υπερβολική αύξηση της τιμής που προβλέπεται ανά επιβάτη που θα φτάσει στα 20 ευρώ ανά επιβάτη.
Τέλος ο κ. Σταθάκης είπε πως δημιουργεί πρόβλημα το γεγονός ότι γίνεται ένα "μονοπώλιο" με μία εταιρεία σε τόσα πολλά αεροδρόμια που τον απασχολεί.

Είπε πως δεν συμφωνεί με αυτή τη λογική που γίνονται οι αποκρατικοποιήσεις-ιδιωτικοποιήσεις και πως τρανό παράδειγμα είναι το Αεροδρόμιο των Χανιών που με ένα δημόσιο έργο 120εκ.ευρώ μετατρέπεται σε ένα υπερσύγχρονο περιφερειακό αεροδρόμιο.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου