Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΕΟΠΥΥ: Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν γιατροί και διαγνωστικά κέντρα

Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ που την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τις επισκέψεις σε γιατρούς, ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά εργαστήρια.

Συγκεκριμένα, από τις 8 ως 12 Δεκεμβρίου, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν με επισκέπτονται τους παρόχους υγείας του οργανισμού αλλά θα πληρώνουν από την τσέπη τους και στην συνέχεια θα πρέπει να διεκδικήσουν την αποζημίωση τους από τον ΕΟΠΠΥ, με την βοήθεια της απόδειξης παροχής υπηρεσιών.

Οι ιδιώτες πάροχοι υγείας ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ να τους εξοφλήσει άμεσα τα οφειλόμενα χρήματα και να επανέλθει το κρατικό τιμολόγιο και η αξία της ιατρικής επίσκεψης να είναι στα 20 ευρώ. Επίσης, ζητούν την αύξηση της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο 15% του συνολικού προϋπολογισμού και να αποσυρθεί η νέα σύμβαση εργασίας, προκείμενου να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν σε ανακοίνωση τους οι πάροχοι, τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2006- 2011 και δεν έχουν εξοφληθεί και εκκαθαριστεί τα υπόλοιπα οφειλόμενα του 2012.

Ο ΕΟΠΥΥ από την πλευρά του, σκληραίνει τη στάση του και συζητά σοβαρά τη διακοπή της σύμβασης με παρόχους που συμμετέχουν στην επίσχεση.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER