Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Κίνα: Φονική επίθεση με μαχαίρι σε λεωφορείο

Τέσσερις άνθρωποι βρήκαν το θάνατο και 11 ακόμη τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας εισέβαλε με μαχαίρι σε λεωφορείο στην κινεζική πόλη Τσενγκντού.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή το βράδυ. Σε ανύποπτη στιγμή ο άνδρας άρχισε να επιτίθεται στους επιβάτες με αποτέλεσμα ο οδηγός να σταματήσει το λεωφορείο και να ανοίξει τις πόρτες ώστε εκείνοι να καταφέρουν να διαφύγουν.

Τότε ο άνδρας αποβιβάστηκε κι αυτός με τη σειρά του και άρχισε να καταδιώκει τους περαστικούς. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός και άλλοι πολίτες παγίδευσαν τον δράστη, ο οποίος τελικά πυροβολήθηκε στο πόδι από την αστυνομία.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημερώσης το νεαρότερο θύμα ήταν μόλις 10, δεν διευκρινίζεται ωστόσο αν το παιδί σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το επώνυμο του 41χρονου δράστη είναι Λι και ότι μια μέρα πριν είχε τσακωθεί με την οικογένειά του για οικονομικούς λόγους. Η αστυνομία δεν αναφέρθηκε στην αιτία της επίθεσης.

Πρόκειται για μια ακόμη τυχαία φονική επίθεση, από τις πολλές που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Κίνα. Στις αρχές του μήνα ένας άνδρας σκότωσε άλλους τρεις ανθρώπους σε λεωφορείο στην επαρχία Χενάν, ενώ τον Ιούλιο έγιναν δύο ακόμη παρομοιες επιθέσεις.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου