Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Συλλαλητήρια την Τρίτη κατά της λειτουργίας καταστημάτων Κυριακές

Με συλλαλητήρια αύριο Τρίτη 23 Ιουλίου υποδέχονται οι εμποροϋπάλληλοι και οι ενώσεις αυτοαπασχολούμενων της Αθήνας, το νομοσχέδιο που εισάγεται για ψήφιση στη Βουλή για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Στην Αθήνα συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται για τις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια, ενώ στη Θεσσαλονίκη ανάλογη κινητοποίηση θα γίνει στις 8 το απόγευμα στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.  

Οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρουν οι σχετικές ανακοινώσεις, λένε «όχι» στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, υπερασπίζονται την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, ζητούν εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.

Επίσης, διεκδικούν για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία, να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο, κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. 

Ζητούν, τέλος, υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER