Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Φορολογικές δηλώσεις 2013 προθεσμία και με το ΑΦΜ συζύγου

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Εσόδων κ. Θεοχάρης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό vima FM, σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις 2013 και τους φορολογούμενους με ΑΦΜ που λήγει σε 1 ή 2 και η προθεσμία υποβολής των οποίων λήγει την προσεχή Δευτέρα, διευκρίνισε ότι οι έγγαμοι πολίτες μπορούν να κάνουν χρήση του πιο ευνοϊκού ΑΦΜ εκ των δύο συζύγων και να υποβάλλουν τη δήλωση μέχρι τη λήξη της προθεσμίας του ΑΦΜ με τον μεγαλύτερο καταληκτικό αριθμό.

Με αυτό το τρόπο αν κάποιος έχει ΑΦΜ που λήγει σε 1 και ο/η σύζυγός του έχει ΑΦΜ που λήγει σε 9, τότε η δήλωση μπορεί να κατατεθεί μέχρι και τις 26 Αυγούστου. 

«Έτσι οι δηλώσεις που λήγουν τη Δευτέρα είναι πολύ λιγότερες από όσο φοβούνται οι πολίτες», τόνισε. 

Ερωτώμενος αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί σιωπηρή παράταση στην υποβολή των δηλώσεων σε περίπτωση που υπερφορτωθεί το σύστημα του Taxisnet, ο κ. Θεοχάρης απάντησε: 

«Καταρχάς θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε να μην περιμένουμε την τελευταία ημέρα, ώστε να μην δημιουργούνται τέτοια προβλήματα. Κατά δεύτερον, αν ανακοινώναμε ότι θα δοθεί σιωπηλή παράταση, τότε αυτή δεν θα ήταν σιωπηρή». «Δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο επουδενί, επανεξετάζουμε καθημερινά τα δεδομένα που έχουμε και προχωρούμε βλέποντας και κάνοντας», υπογράμμισε ο γ.γ. δημοσίων εσόδων αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο σιωπηρής παράτασης προκειμένου να διευκολυνθούν οι καταναλωτές. 

Όσον αφορά στην συγκομιδή κρατικών εσόδων, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε: 
«Η κατάσταση ομαλοποιείται όσον αφορά το θέμα των εσόδων. Υπάρχει μια δυναμική μέσα στη χρονιά. Βλέπουμε ότι οι έμμεσοι φόροι κλείνουν την τρύπα σε σχέση με το είχε προυπολογιστεί». 

Υπενθυμίζεται πως η ηλεκτρονική υποβολή των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου γίνεται ως εξής: 

Για τα ψηφία: 1 και 2 έως και την 22η Ιουλίου 2013, 

Για τα ψηφία: 3 και 4 έως και την 29η Ιουλίου 2013, 

Για τα ψηφία: 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου 2013, 

Για τα ψηφία: 7 και 8 έως και την 12η Αυγούστου 2013, 

Για το ψηφίο: 9 έως και την 26η Αυγούστου 2013, 

και για το ψηφίο: 0 έως και την 30η Αυγούστου 2013.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου