Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Βρούτσης: «Υπάρχουν συνταξιούχοι που λαμβάνουν εννέα συντάξεις!»

Δεν τίθεται θέμα περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού στις συζητήσεις με την τρόικα διαβεβαίωσε την Τρίτη ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος πάντως στο θέμα της καλπάζουσας ανεργίας «άδειασε» το υπουργείο Ανάπτυξης λέγοντας χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ: «Ως υπουργός Εργασίας βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να καταγράφω την ανεργία, η οποία όμως δεν λύνεται από εμένα αλλά από το υπουργείο Ανάπτυξης».

Ο Γιάννης Βρούτσης αποκάλυψε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται τη δημιουργία νέου μηχανισμού με τον οποίο θα προσδιορίζεται ο κατώτατος μισθός. Πρόσθεσε ότι η πρόταση του μηχανισμού για τον κατώτατο μισθό θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2017. Σημείωσε πάντως ότι σήμερα «δεν θίγεται το κατώτατο όριο μισθού των 586 ευρώ». Και υποστήριξε ότι ήδη υπάρχουν επιχειρήσεις που δίνουν μισθούς πάνω από τον κατώτατο μισθό...

Ο ίδιος προανήγγειλε παράλληλα ότι εξετάζεται ρύθμιση για τους δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να υπαχθούν σε καμία ρύθμιση δανείων.

Για τις πλασματικές συντάξεις τόνισε ότι πλέον μέσω του συστήματος ΗΛΙΟΣ καταγράφηκαν οι συνταξιούχοι της χώρας και ξεκαθάρισε το τοπίο. «Δεν θα έχετε την ευκαιρία ποτέ να πείτε ότι βρέθηκε μαϊμού σύνταξη» είπε χαρακτηριστικά.

Τρεις συνταξιούχοι λαμβάνουν εννέα συντάξεις!

Ο υπουργός Εργασίας γνωστοποίησε ότι οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα είναι 2.714.034 τον Ιούνιο του 2013 και ότι υπάρχουν τρεις συνταξιούχοι στη χώρα που λαμβάνουν εννέα συντάξεις, 11 συνταξιούχοι που λαμβάνουν 8 συντάξεις και 151 συνταξιούχοι που λαμβάνουν επτά συντάξεις.

«Δεν σημαίνει ότι είναι παράνομες οι συντάξεις που λαμβάνουν. Θα τις ψάξουμε όμως», τόνισε.

Παράλληλα ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως θα μειωθούν κι άλλο οι εργοδοτικές εισφορές και κάλεσε όσες επιχειρήσεις δεν πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές να ενταχθούν στη ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα να εξοφλήσουν σε 48 δόσεις.

«Οσοι μπορούν πρέπει να ενταχθούν. Θα κλείσουν επιχειρήσεις γιατί θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες όποιος δεν πληρώνει τις ασφαλιστικές του εισφορές» είπε.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER