Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Πεζοδρόμηση Πανεπιστημίου: Ποιος θα πληρώσει το κόστος;

Όλα καλά και ωραία, δεν μας είπατε όμως ποσό θα πάει το κόστος;

Σύμφωνα με δημοσίευμα των ΝΕΩΝ που επικαλείται το Ypodomes. com, το κόστος ανάπλασης ως προς την πεζοδρόμηση ανέρχεται σε περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για το κόστος της επέκτασης του ΤΡΑΜ δεν γίνεται πουθενά λόγος, όταν ξέρουμε ότι με τιμές 2001, όταν και ξεκίνησε να κατασκευάζεται το ΤΡΑΜ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στοίχιζε 6 δις, σε δραχμές το χιλιόμετρο, αν πάει όπως λένε μέχρι τα Άνω Πατήσια, μιλάμε για περίπου 4 χιλιόμετρα, δηλαδή 24 δις δραχμές σε τιμές 2001, για κάντε ένα πρόχειρο υπολογισμό και να μας πείτε, αν εν μέσω οικονομικής κρίσης, μας περισσεύουν αυτά τα λεφτά!!! (Χωρίς να υπολογίσουμε την οικονομική ζημιά που θα υποστούν τα μαγαζιά από τα έργα ανάπλασης)

Μας έχετε και μας παραμυθιάζεται μέχρι τώρα για την γκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας, ενώ δεν λέτε πουθενά ποιος ευθύνεται γι' αυτήν την κατάντια.

Λίγο - πολύ είναι γνωστό το πως υποβαθμίζεις μια περιοχή, για να αγοράσεις φθηνά και μετά την αναβαθμίζεις για να κερδίσεις. Μήπως να έβγαινε στην επιφάνεια και ποιοι έχουν αγοράσει από τους πολιτικούς μας κτήρια και εκτάσεις "φιλέτα" στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτά για να μην νομίζετε ότι "μασάμε" κουτόχορτο!


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER