Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα για τα χαλασμένα φανάρια ζητά ο Σγουρός

Την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών Ελένη Ράϊκου ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη συντήρηση, επισκευή και αποκατάσταση του οδικού δικτύου και των φωτεινών
σηματοδοτών, προκειμένου να εξετασθεί εάν προκύπτουν ευθύνες για τα συναρμόδια υπουργεία.

Όπως σημείωσε ο κ. Σγουρός εξερχόμενος της Εισαγγελίας «πρέπει επιτέλους να εφαρμοσθεί ο νόμος και το Σύνταγμα, που ορίζουν τη μεταβίβαση πόρων προκειμένου η αρμοδιότητα να μεταφερθεί στην αυτοδιοίκηση. Το υπουργείο Μεταφορών επιχειρεί
απλώς να μας μεταβιβάσει τα 225 εκατ. ευρώ χρέη του υπουργείου. Όμως, αν δεν δοθούν τα αναγκαία κονδύλια, δεν θα υπογράψουμε το Πρωτόκολλο Παράδοσης-Παραλαβής».

Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι τις ερχόμενες ημέρες θα καταθέσει στην Εισαγγελία φάκελο με όλα τα στοιχεία, προκειμένου να επιληφθεί η Δικαιοσύνη, δεδομένου ότι η μη συντήρηση του οδικού δικτύου και των φωτεινών σηματοδοτών θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των οδηγών και των πολιτών.

Και κατέληξε ο κ. Σγουρός: «Ντρέπομαι ως πολίτης, όταν το κράτος απειλεί να κόψει το ρεύμα σε όποιον χρωστά 100 ευρώ στη ΔΕΗ και ταυτόχρονα το ίδιο κράτος χρωστά στη ΔΕΗ 70 εκατ. ευρώ από τη δεκαετία του 1990, και μετά για τα φανάρια και τον ηλεκτροφωτισμό».

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER