Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

«Κίτρινες κάρτες» μοίρασε ο Ράιχενμπαχ

Στις αστοχίες που υπάρχουν σε συγκεκριμένους τομείς της ελληνικής δημόσιας διοίκησης αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης στην Αθήνα, Χορστ Ράιχενμπαχ στη δεύτερη τριμηνιαία έκθεση του.

(Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση της Ομάδας Δράσης)

Τα θέματα που στάθηκε ιδιαίτερα ήταν η γραφειοκρατία, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση αλλά και η προτροπή προς τις τράπεζες να ανοίξουν τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης προκειμένου να ενισχύσουν την ρευστότητα στην αγορά.

«Στην Ελλάδα είναι η εύκολη η νομοθέτηση αλλά δύσκολη η εφαρμογή των νόμων» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης.

Παράλληλα εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα έσοδα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς ο στόχος για το 2011 ήταν 400 εκατ. ευρώ και στα κρατικά ταμεία μπήκαν 946 εκατ. ευρώ.

Προανήγγειλε νέες μειώσεις στους μισθούς, καθώς, όπως υποστήριξε, με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. «Σκεφτείτε τις άλλες χώρες της ευρωζώνης, τα μέτρα που παίρνουν για να σας βοηθήσουν» υπογράμμισε ο Χορστ Ράιχενμπαχ.

Όσον αφορά στην απορρόφηση των κονδυλίων ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης ήταν κατηγορηματικός. «Θα πρέπει να προχωρήσετε άμεσα, 20 δισ. ευρώ είναι διαθέσιμα».

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER