Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Αποζημιώσεις σε 7.649 δικαιούχους από τον ΕΛΓΑ

Αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, πλέον των 13 εκατ. ευρώ σε 7.649 δικαιούχους θα καταβάλλει αύριο Παρασκευή, 30 Μαρτίου ο οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ).

Η καταβολή αφορά ζημιές που προκλήθηκαν από διάφορα ζημιογόνα αίτια, σε πολλές περιοχές της χώρας το 2011 και παραγωγούς που έχουν υποβάλλει Δήλωση Καλλιέργειας/ Εκτροφής, σύμφωνα με το νόμο 3877/2010 και έχουν καταβάλλει την ασφαλιστική εισφορά που προβλέπεται από το νόμο αυτό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ, με απόφασή του, προτείνει την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την παράταση της προθεσμίας καταβολής της εισφοράς μέχρι τις 30 Απριλίου. Κατά συνέπεια όσοι παραγωγοί δεν έχουν καταβάλλει καθόλου ή έχουν καταβάλλει μέρος της εισφοράς, πρέπει να την καταβάλλουν το αργότερο, μέχρι την ημερομηνία αυτή, ώστε να είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ και να μπορούν να υπαχθούν στα Προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ).

Τέλος, ο ΕΛΓΑ ενημερώνει ότι η επόμενη πληρωμή για ζημιές του 2011 θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER