Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΑΔΕΔΥ: Τερατούργημα το πολυνομοσχέδιο ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

"Τερατούργημα" που χτυπά το σύνολο της μισθωτής εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, χαρακτηρίζει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή η ΑΔΕΔΥ.

"Οι "πύλες της Κόλασης" άνοιξαν για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του Δημοσίου, οι οποίοι αφού κατασυκοφαντήθηκαν και στοχοποιήθηκαν ως οι κύριοι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά αυτού του τόπου, οδηγούνται σήμερα στη λαιμητόμο", αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, το νομοθέτημα οδηγεί τους δημοσίους υπαλλήλους οικονομικό αφανισμό μέσω του μισθολογίου-βαθμολογίου, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο στην ανεργία μέσω της εφεδρείας και της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, ενώ παράλληλα διαλύει το σύστημα Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, προετοιμάζοντας το έδαφος για κατάργηση ακόμα και του κατώτατου μισθού. "Τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων καρατομούνται, οι Δημόσιες Υπηρεσίες διαλύονται, το Κοινωνικό Κράτος απειλείται με δραματική συρρίκνωση και η χώρα μετατρέπεται σε τριτοκοσμική", προσθέτει και τονίζει ότι η ανατροπή της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής είναι πλέον μονόδρομος. Καλεί μάλιστα τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, σε αγώνα διαρκείας, με απεργιακές κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, συλλαλητήρια και καταλήψεις.

Στην κατεύθυνση αυτή σημειώνει ότι η Τρίτη 11/10/2011 και η Πέμπτη 13/10/2011, ημέρες κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΕΔΗΝ, "θα αποτελέσουν ξεχωριστούς σταθμούς για τη δράση των εργαζομένων στο Δημόσιο, στη διαδρομή για τη γενική απεργία της 19ης Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ


1 comments:

κάλλιο αργά παρά ποτέ. γιατί οταν ξεκίνησε αυτή η φάμπρικα τησ κατασυκοφάντισης των δημοσίων υπαλλήλων κατά κύριο λόγο, και μετά οποιουδήποτε κλάδου αντιδρούσε, δέν βγήκαν εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων επιθετικά να αποστομώσουν με τα περι επιδομάτων και να πούνε οτι τους τα έδιναν αντί συλλογικών αυξήσεων, επειδή και συνέφερε οικονομικά αλλά και διαιρούσαν τούς εργαζόμενους, γιατί κι αυτοί οι συνδικαλιστές της εξουσίας ήταν ταγμένοι στο διαίρει και βασίλευε ωστε να μην έχει η κυβέρνηση προβλήματα από μαζικές διεκδικήσεις. το κακό ειναι πως όλοι αυτοί οι μεγαλοηγέτες πολιτκοί της κακιάς συμφοράς που ειναι οι κύριοι και μεγάλοι υπεύθυνοι για το σήμερα, έρχονται τώρα ως τιμωροί με το μαστίγιο και τη χατζάρα να κόψουν λαιμούς, να πάρουν κεφάλια. ΠΕΤΑΝΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΕΠΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ ΣΤΙΣ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΗΜΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.ΟΙ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ ΤΟ ΈΧΟΥΝΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΆΛΛΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΆΛΛΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ? ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕς ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΕΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΓΑ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΣΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ

Δημοσίευση σχολίου