Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Πληρωμή Τελών Κυκλοφορίας με το 3μηνο

Με νέα διάταξη που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, θα επιτρέπεται η δυνατότητα ανάκτησης των πινακίδων κυκλοφορίας των Ι.Χ. από 1 έως 3 μήνες με καταβολή των ανάλογων Τελών Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, στην περίπτωση που κάποιος έχει καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος του και το έχει θέση σε ακινησία, αν επιθυμεί να τις πάρει πίσω κατά τη διάρκεια του έτους, επιβάλλεται να καταβάλλει τα Τέλη Κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στην κατηγορία του, για τους μήνες που απομένουν μέχρι το τέλος του έτους.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί στη Βουλή μια νέα διάταξη βάσει της οποίας, οι κάτοχοι οχημάτων των οποίων έχουν καταθέσει τις πινακίδες, θα μπορούν να τις πάρουν πίσω για διάστημα από έναν έως και τρεις μήνες κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, καταβάλλοντας μόνο τα Τέλη Κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στο όχημα τους μόνο για το συγκεκριμένο διάστημα.

Δηλαδή θα μπορεί κάποιος μέσα στο 2016 να χρησιμοποιήσει το όχημα του π.χ. κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, καταβάλλοντας τα Τέλη Κυκλοφορίας που αναλογούν στη χρήση του μόνο για αυτούς τους μήνες.

Αυξημένα τα έσοδα του υπουργείου για το 2016 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για το 2016, ο αριθμός των οχημάτων για τα οποία καταβλήθηκαν τα Τέλη Κυκλοφορίας ήταν αυξημένος κατά 100.578 οχήματα σε σχέση με το 2015 και εισπράχθηκαν περίπου 8,3 εκ. ευρώ περισσότερα από την περασμένη χρονιά. 

Ο συνολικός αριθμός των οχημάτων ανήλθε στα 5.412.900 και τα συνολικά έσοδα του Κράτους ορίστηκαν στο 1,081 δις ευρώ.

Αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια του 2015 είχαν καταβληθεί τα Τέλη Κυκλοφορίας για 5.312.322 οχήματα και τα έσοδα του Κράτος ανέρχονταν στα 1,064 δις ευρώ. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου