Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Τον Φεβρουάριο η PwC παραδίδει τον καυτό φάκελο της αξιολόγησης των ΔΕΚΟ

Εξήντα χιλιάδες ευρώ (άνευ ΦΠΑ) θα στοιχίσει στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η διαδικασία αξιολόγησης των εποπτευόμενων φορέων του.

Η ανάδοχος του έργου, η εταιρεία PriceWaterHouse θα πρέπει, έως την 1η Φεβρουαρίου 2014, να έχει καταθέσει το πόρισμα της. Η διαδικασία της αξιολόγησης περιλαμβάνει τις εξής εργασίες:
  • Συλλογή των βασικών δεδομένων για τον κάθε οργανισμό - φορέα και τις πολιτικές του.
  • Επεξεργασία βασικών δεδομένων του φορέα, αξιολόγηση της υφιστάμενης οργανωτικής δομής του,
  • Έκθεση με πρόταση αναβάθμισης της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών των φορέων.
Υπό καθεστώς αξιολόγησης έχουν τεθεί φορείς, όπως Αττικό Μετρό, Εγνατία Οδός, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική, ΤΕΟ, ΟΑΚ, ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ, ΓΑΙΑ ΟΣΕ, ΟΣΕ, ΟΑΣΑ, ΕΡΓΟΣΕ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ.

Σε ανασφαλή θέση βρίσκονται, κυρίως, οι κατασκευαστικές ΔΕΚΟ, δηλαδή η ΕΡΓΟΣΕ, η Αττικό Μετρό, η ΕΓΝΑΤΙΑ, το ΤΕΟ (έχει ήδη εξαγγελθεί η κατάργησή του) και ο ΟΣΚ, για τις οποίες ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη, είχε αναφέρει ότι «έχουν στηθεί πάρα πολλοί οργανισμοί, οι οποίοι έχουν εφαπτόμενα αντικείμενα και πρέπει οι οργανισμοί αυτοί να έχουν το απολύτως αναγκαίο προσωπικό».

Ξεχωριστή αναφορά είχε κάνει στην ΕΡΓΟΣΕ και το Αττικό Μετρό, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει η Αττικό Μετρό, υπάρχει η ΕΡΓΟΣΕ, υπάρχουν δηλαδή κατασκευαστικές εταιρείες, οι οποίες έχουν προσωπικό, το οποίο χρειάζεται επαναξιολόγηση και χρειάζεται μια ανασύνταξη», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά εξελίξεις στις δυο εταιρείες.

Για τις αστικές συγκοινωνίες εμφανίστηκε πιο καθησυχαστικός, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται “να αποφύγουμε να αγγίξουμε οργανισμούς και εταιρείες του δημοσίου, οι οποίες παρέχουν καθημερινό έργο, όπως είναι οι συγκοινωνίες”, βγάζοντας ουσιαστικά από το κάδρο της αξιολόγησης οδηγούς και τεχνικούς.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου