Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Δώστε στην Ελλάδα αυτό που αξίζει: Κομμουνισμό

Ειρωνική προσέγγιση του περιοδικού Forbes για την Ελλάδα

Μία στις τόσες η ευκαιρία εμφανίζεται για να προσφέρει δικαιοσύνη στο λαό, δίνοντας σε αυτούς ότι πραγματικά αξίζουν. «Η ώρα της Ελλάδας έχει φτάσει», σχολιάζει το περιοδικό Forbes.

Ακόμη και το πιο «κουτό» μέλος της τραπεζικής ελίτ δεν μπορεί πιθανότατα να κλέψει αρκετά χρήματα από τους Γερμανούς φορολογούμενους για να σώσει την ελληνική κυβέρνηση από τη χρεοκοπία. Μπορεί να την καθυστερήσεις βέβαια, αλλά η κατάρρευση είναι αναπόφευκτη.

Τι στιγμή που αυτό θα συμβεί, ποιος είναι ο λόγος να κατευθύνεται την Ελλάδα σε μία προσωρινή επιλεκτική χρηματοοικονομική κάθαρση όπου η «άσχετη» ελληνική οικονομία μπορεί να συνεχίζει να ντροπιάζει οποιονδήποτε ανόητο δανείζει έστω και μία δεκάρα στην δυσλειτουργική ελληνική κυβέρνηση; Γιατί δεν αφήνετε τη χώρα να ακολουθήσει τον δρόμο της και να δώσετε στον περισσότερο κόσμο αυτό που βίαια απαιτεί εδώ και σχεδόν έναν αιώνα;

«Αφήστε τους να έχουν κομμουνισμό», σχολιάζει καυστικά το δημοσίευμα.

Όσο και δύσκολο είναι για τους νέους ανθρώπους να το πιστέψουν, ο κομμουνισμός ήταν μία από τις κύριες ιστορικές δυνάμεις που κράτησε δισεκατομμύρια ανθρώπους στην τυραννία. Έξω από τα αμφιθέατρα των κορυφαίων πανεπιστημίων, ποιος συνεχίζει να το παίρνει αυτό στα σοβαρά; Σίγουρα έχουμε την Κούβα, όπου το ρολόι του «θανάτου» για τον Κάστρο είναι το τελευταίο πράγμα που στέκεται ανάμεσα στη βυθισμένη στην ποινική αμάθεια αποικιοκρατία και σε μία αναπόφευκτη αναμόρφωση από το Club Med. Έπειτα υπάρχει η Βενεζουέλα, όπου η ελπίδα ότι ο Ούγκο Τσάβες θα κουβαλήσει την βολιβιανή σημαία μακρύτερα ξεθωριάζει, αφού τώρα είναι απασχολημένος καταναλώνοντας κοκτέιλ FOLFOX και ελέγχοντας τα μαλλιά του που πέφτουν. Και ειλικρινά, μια ψυχοπαθητική οικογενειακή δυναστεία που διοικεί ένα έθνος υπανάπτυκτων zombies δύσκολα θα κάνει την Βόρεια Κορέα ένα πρότυπο κομμουνιστικό υπόδειγμα.

Αυτό που ο κόσμος χρειάζεται, μήπως και το ξεχάσουμε, είναι ένα σύγχρονο παράδειγμα κομμουνιστικού κράτους στην πράξη. Υπάρχει καλύτερη υποψηφιότητα από αυτή της Ελλάδας; Έχουν που παλεύουν για αυτό χρόνια, επιδεικνύοντας ένα στάδιο αντικαπιταλιστικής δράσης που δεν ταιριάζει με τις αναπτυγμένες χώρες. Το ταμπεραμέντο τους ταιριάζει σε αυτό, έχοντας οδηγήσει όλους τους σκληρά εργαζόμενους Έλληνες στο εξωτερικό για να ψάξουν για ευκαιρίες.

Δεν αποτελούν καμία στρατιωτική απειλή για τους γείτονες τους. Και έχουν όλα τα συστατικά ενός σύγχρονου δυτικού κράτους, το οποίο τους κάνει ένα ασυμβίβαστο τεστ για την εφαρμογή των μαρξιστικών θεωριών. Απλά, πετάξτε τους έξω από την Ε.Ε, κόψτε τους τη ροή ευρώ, και επιτρέψτε τους να τυπώσουν τις παλιές δραχμές τους. Μετά καθίστε για μία γενιά και παρακολουθήστε.

Ο τόπος που έκανε την εφεύρεση της δημοκρατίας, χρησιμοποιεί αυτό για να τελειοποιήσει την τέχνη του να ζεις εις βάρος των άλλων. Αφήστε την Ελλάδα να κάνει το επόμενο λογικό βήμα πέρα από τον σοσιαλισμό.

ΠΗΓΗ


1 comments:

θα σταματησετε να γραφετε μαλακίες;;

Δημοσίευση σχολίου