Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Το ηλεκτρικό λεωφορείο Iveco ELLISUP, φορτίζει πλήρως μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας

Στην πρόσφατη διεθνή έκθεση λεωφορείων Busworld 2013, η Iveco Bus παρουσίασε ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο λεωφορείο που είναι σε θέση να φορτιστεί πλήρως μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας.

Πόλο έλξης επισκεπτών στο περίπτερο της Iveco Bus κατά τη διάρκεια της πρόσφατηςBusworld 2013 του Βελγίου, αποτέλεσε το πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο ELLISUP.

Το όλο εγχείρημα πραγματοποιείται σε συνεργασία με γαλλικούς φορείς και εταιρείες (όπως η Michelin) και έχει ως στόχο της εξέλιξη ενός λεωφορείου το οποίο θα δύναται να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά και να φορτιστεί στην πρίζα (Plug In) σε μερικά μόνο λεπτά στο τέλος της διαδρομής, πριν συνεχίσει την εκτέλεση των δρομολογίων του.

Το πρωτότυπο ELLISUP διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα που κατασκευάστηκε από τη Michelin, ο οποίος βρίσκεται τοποθετημένος μέσα στους 4 (από τους συνολικά 8) μικρούς τροχούς του οχήματος. Το μοτέρ χρησιμοποιεί έναν καινοτόμο συνδυασμό μπαταριών και συσσωρευτών, με το όλο σύστημα να χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση και ανθεκτικότητα. Οι μικροί τροχοί ευνόησαν σημαντικά την εσωτερική ευρυχωρία, διευκολύνοντας παράλληλα τη διαδικασία επιβίβασης – αποβίβασης.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου