Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και καταλήψεις του ΟΑΕΕ σ' ολόκληρη την Ελλάδα στις 26/6/2013


Το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ στην συνεδρίαση του 5-6-2013 αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και καταλήψεων στα περιφερειακά υποκαταστήματα του ΟΑΕΕ σε όλη την Ελλάδα την Τετάρτη 26/6/2013, απαιτώντας τη λήψη μέτρων για τη βιωσιμότητα του οργανισμού και τη βελτίωση της ασφαλιστικής και ιατροφαρμακευτικής κατάστασης των ασφαλισμένων.

Να τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΒΕΕ:
Οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση και την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης οδήγησαν και εξακολουθούν να οδηγούν σε βίαιη αναδιάρθρωση του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας με αποτέλεσμα την συντριβή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας. Άμεσες συνέπειες όλων αυτών :

- Τα χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν πολλαπλασιαστεί και δημιουργούν ασφυκτικό κλοιό σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις
- 3 στις 4 επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα ρευστότητας
- Η πτώση του τζίρου εξακολουθεί να μειώνεται με αποτέλεσμα μόνο το 20% των επιχειρήσεων να εμφανίζει κέρδη
- ο ΟΑΕΕ, ο ασφαλιστικός οργανισμός των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, απόρροια της συρρίκνωσης της ασφαλιστικής του βάσης, δεδομένου ότι χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια ή αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές τους. Εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα τότε ο ΟΑΕΕ κινδυνεύει με κατάρρευση και απειλούνται άμεσα οι συντάξεις.

Η ΓΣΕΒΕΕ απαιτεί για όλους τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ :
Ολοκληρωμένο σχέδιο για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού οργανισμού
Την Αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ
Την ενεργοποίηση του συστήματος κοινωνικής προστασίας και του λογαριασμού ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες
Ιατροφαρμακευτική κάλυψη χωρίς προϋποθέσεις για όλους τους ασφαλισμένους έως ότου ξεπεραστεί η κρίση
Την ελεύθερη επιλογή κλάσης στον ΟΑΕΕ και πάγωμα των παλαιών οφειλών, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014
Την αποδέσμευση της θεώρησης βιβλιαρίων υγείας από την ασφαλιστική ενημερότητα

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER