Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Με πυρηνική στοχοποίηση της Ελλάδας λόγω αντιβαλλιστικής προειδοποιεί η Μόσχα...

Οι ήχοι της ροκ μπάντας που έπαιζε χθες το βράδυ στη Μόσχα, στα επινίκια του εκλογικού θριάμβου του Βλαντίμιρ Πούτιν, πιθανόν να ακουστούν και μέχρι την Αθήνα σε διασκευή «σκληρού ροκ», καθώς η Μόσχα είναι έτοιμη να στείλει ένα τελεσίγραφο, άλλου είδους:

Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στη Ρωσία για διάθεση από την Πολεμική Αεροπορία μιας πυροβολαρχίας αντιαεροπορικών/αντιβαλλιστικών συστημάτων Patriot PAC- 3, στην αντιβαλλιστική ομπρέλα του ΝΑΤΟ, έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στη Μόσχα.

Και πηγές από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διαρρέουν ότι «Σε αυτή την περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε τα μέτρα που έχουμε λάβει και για τις άλλες χώρες που φιλοξενούν ραντάρ ή αντιβαλλιστικά συστήματα».

Δηλαδή πυρηνική στοχοποίηση της χώρας! Βλέπουμε λοιπόν ότι η πολιτική/οικονομική κατάσταση της χώρας έχει δημιουργήσει προϋποθέσεις που μέχρι το 2009 ήταν αδιανόητες. Η συμμετοχή της Ελλάδας στην αντιπυραυλική ομπρέλα είχε τεθεί από τις ΗΠΑ από το 2007 ήδη, αλλά τώρα παίρνουν τον χαρακτήρα απαίτησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν φτάσει στην Μόσχα, θα διατεθεί μια συστοιχία Patriot, της οποία τα βλήματα θα αναβαθμιστούν στο επίπεδο PAC-3 (σήμερα το σύστημα έχει βλήματα της έκδοσης PAC-2) το οποίο είναι προορισμένο για αντιβαλλιστική άμυνα. Το ρόλο του ραντάρ θα τον έχει πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ, το οποίο θα μεταδίδει τα στοιχεία στην συστοιχία.

Η Μόσχα μέχρι στιγμής δεν έχει εκφραστεί δημοσίως για το ζήτημα, αλλά δεν θα αργήσει να συμβεί κάτι τέτοιο. Επειδή ατύπως ήδη έχει δεχθεί διαβεβαιώσεις ότι το σύστημα προορίζεται για την αντιμετώπιση των ιρανικών βαλλιστικών συστημάτων, ζητεί «αποδείξεις» και εγγυήσεις, ήτοι: Να μην διατεθεί στην αντιπυραυλική άμυνα συστοιχία Patriot PAC-3, αλλλά το κατά πολύ ανώτερο σύστημα S-300PMU-1 το οποίο μάλιστα από την Κρήτη όπου βρίσκεται εγκατεστημένο θα μπορούσε να προσφέρει πολύ καλύτερες υπηρεσίες και λόγω αισθητήρων, αλλά και λόγω ακτίνας δράσης του βλήματος στον αντιμετώπιση των ιρανικών βαλλιστικών συστημάτων!

«Έχετε το καλύτερο αντιβαλλιστικό σύστημα όλων των χωρών του ΝΑΤΟ, τα S-300 και λέτε ότι για την αντιμετώπιση των ιρανικών βλημάτων θα εγκαταστήσετε Patrito; Άρα δεν τα θέλετε για το Ιράν, αλλά για να εκμηδενίσετε τις βαλλιστικές δυνατότητες της Ρωσίας» αναφέρουν πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Και δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι αν γίνει κάτι τέτοιο αυτόματα η τοποθεέσία που θα βρίσκονται τα Patriot και κατ’έπέκταση η Ελλάδα, θα στοχοποιηθούν άμεσα, όπως συνέβη με Πολωνία, Ρουμανία και Τουρκία!

Στην Αθήνα, σύντομα θα καταλάβουν ότι την εποχή των «πάγων» που ακολούθησε την σύναψη στενών σχέσεων με την Ρωσία, τελειώνει οριστικά και μαζί με την επανεκλογή του Β.Πούτιν, ξεκινά η εποχή των ασφυκτικών πιέσεων για υλοποίηση των συμφωνηθέντων. Η στάση της Ρωσίας στο ΔΝΤ είναι χαρακτηριστική αυτού που έρχεται…

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER