Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Προσοχή τις επόμενες δύο ημέρες!

Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Alabama καταδεικνύει ότι η αλλαγή της ώρας επηρεάζει αρνητικά την υγεία μας, ενώ τις δύο επόμενες ημέρες μετά την αλλαγή, αυξάνονται οι πιθανότητες εκδήλωσης καρδιακού επεισοδίου κατά 10%.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η διακοπή του «χειμερινού» μας προγράμματος, με το οποίο είχε «εξοικειωθεί» ο οργανισμός μας, σε συνδυασμό με την αποστέρηση ύπνου, είναι δυνατό να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή.

«Η πρώτη Δευτέρα και Τρίτη μετά την αλλαγή ώρας είναι οι πιο επικίνδυνες για την εκδήλωση προβλημάτων καρδιάς», ανέφερε ο καθηγητής Martin Young και πρόσθεσε ότι ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει όταν αλλάζει η ώρα τον Οκτώβριο «καθώς ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακού επεισοδίου μειώνεται κατά 10%».

«Η αποστέρηση ύπνου, η αλλαγή στο ‘ρολόι’ της καρδιάς μας καθώς και ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά το ανοσοποιητικό μας σύστημα σε μια τέτοια αλλαγή, μπορούν να επηρεάσουν καταλυτικά την υγεία της καρδιάς μας», ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν δεν έχει καταστεί σαφές για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER