Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

«Χοντρή» κόντρα στη Βουλή για μυστικές συμφωνίες...

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στο πολιτικό, όσο πλησιάζει η ώρα των εκλογών.

Σε μια εμφανή προσπάθεια να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να καταστήσουν σαφείς τις θέσεις τους για τη σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, οι πρωταγωνιστές της εγχώριας πολιτικής σκηνής επιδίδονται σε ένα αδιάκοπο «πόλεμο», με την πιο πρόσφατη «μάχη» να δίνεται στη Βουλή, ανάμεσα στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη και τον υπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη.

Κάπως έτσι, η συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη δημιουργία Μόνιμου Μηχανισμού Σταθερότητας, με σκοπό την αντιμετώπιση κρίσεων στην Ευρωζώνη, εξελίχθηκε σε «χοντρή» κόντρα με υπόνοιες για μυστικές συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης με αυτές άλλων χωρών, όπως της Φινλανδίας, στην προκείμενη περίπτωση.

Οι τόνοι ανέβηκαν, όταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι η κύρωση της απόφασης συνιστά περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας. «Δεν έχουμε το δικαίωμα να ψηφίσουμε μείωση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Γιατί αυτό που ψηφίζετε σήμερα, είναι μείωση της εθνικής κυριαρχίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί με μια απλή διαδικασία να ψηφίσει στην ουσία την κατάργηση του υπουργείου Οικονομικών. Δεν θα υπάρχει Έλληνας υπουργός Οικονομικών. Στη θέση του θα είναι ο κ. Ράιχενμπαχ, που θα επιβάλλει η κυρία Μέρκελ. Ο ελληνικός λαός σας παρέδωσε το 2009, έστω και τραυματισμένο, κράτος. Και εσείς θα το παραδώσετε αποικία. Αυτό δεν επιτρέπεται» πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Επιτέθηκε μάλιστα προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών, κατηγορώντας τον πως δεν λέει την αλήθεια, ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ της Φινλανδίας και του τέως υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η αντίδραση του κ. Σαχινίδη υπήρξε έντονη. Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε «ατόπημα» τους ισχυρισμούς του κ. Καρατζαφέρη, ζητώντας του να ανακαλέσει, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υφίσταται καμία συμφωνία ανάμεσα στο Ελσίνκι και την Αθήνα.

«Αν υπάρχει τέτοιο κείμενο με την υπογραφή του κ. Βενιζέλου, παρακαλώ να το καταθέσετε στη Βουλή. Να προσκομίσετε επίσης και να καταθέσετε στη Βουλή ό,τι στοιχείο έχετε για τα ομόλογα. Αν δεν το κάνετε, τότε αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι δεν ξέρετε τι λέτε» τόνισε, κατηγορώντας τον κ. Καρατζαφέρη ότι προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, παραμονές εκλογών.

«Είστε σίγουρος ότι θέλετε τα στοιχεία; Σας παραπέμπω στις δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου, ότι είναι μυστικές αυτές οι συμφωνίες. Εσείς δεν γνωρίζετε η δεξιά τι ποιεί η αριστερά. Θα σας καταθέσω τα στοιχεία της Goldman Sachs και τότε θα αναγκαστείτε να φύγετε τρέχοντας» αντέτεινε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και η όποια συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον...

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER