Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Κλειστό την ερχόμενη Τρίτη το νοσοκομείο "Σωτηρία"

Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι θα απεργήσουν, διεκδικώντας -μεταξύ άλλων- την καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών.

Κλειστό θα παραμείνει την ερχόμενη Τρίτη, 20 Μαρτίου, το νοσοκομείο "Σωτηρία". Γιατροί και εργαζόμενοι θα απεργήσουν διαμαρτυρόμενοι για τις "μη αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας" όπως υποστηρίζουν.

Ζητούν επίσης "πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών, καμία μείωση του αριθμού των κλινών και άμεση πρόσληψη των ήδη κριθέντων, εδώ και μια 2ετία, σε θέσεις ειδικευμένων γιατρών για τη στελέχωση των τμημάτων του νοσοκομείου".

Την ίδια μέρα, γιατροί και εργαζόμενοι θα βρίσκονται στην κλειστή είσοδο του νοσοκομείου, για να ενημερώσουν τον κόσμο για τα προβλήματα.

Οπως αναφέρουν οι γιατροί σε ψήφισμά τους το νοσοκομείο εξακολουθεί και σήμερα να πρωτοστατεί στην αντιμετώπιση της φυματίωσης. Από τα περίπου 700 περιστατικά νέων περιπτώσεων φυματίωσης, που δηλώνονται ετησίως, τα 550 προέρχονται από το νοσοκομείο "Σωτηρία".

Το νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά επί 24ώρου βάσεως για τα πνευμονολογικά περιστατικά και δέχεται μεγάλο αριθμό όγκο ασθενών από όλη την Ελλάδα.

"Τα τελευταία, όμως, χρόνια, σταδιακά το Νοσοκομείο υποβαθμίζεται, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο που του αρμόζει. Η κατάσταση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο και τα προβλήματα έχουν μεγιστοποιηθεί", αναφέρουν οι γιατροί.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου