Αποκαταστάθηκε – σχεδόν στο σύνολο της - η ηλεκτροδότηση στον Πειραιά, στην Καλλιθέα και στη Νέα Σμύρνη ύστερα από την έκρηξη και την φωτιά που προκλήθηκε το πρωί σε υπόγειο τούνελ με καλώδια της ΔΕΗ στο Κερατσίνι.
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε σημείο κοντά στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου και έθεσε εκτός λειτουργίας το δίκτυο υψηλής τάσης (150 κιλοβόλτ) στην περιοχή. Οι τεχνικοί της ΔΕΗ έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, αποκαθιστώντας σταδιακά την ηλεκτροδότηση μέσω του δικτύου μέσης τάσης (20 κιλοβόλτ) και έως ότου αποκατασταθεί το δίκτυο της υψηλής.
Από την έκρηξη και την φωτιά που ακολούθησε δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προήλθε από βλάβη σε μετασχηματιστή.
Εξαιτίας της πυρκαγιάς, εκδηλώθηκαν διακοπές ρεύματος στις περιοχές του Πειραιά, του Φαλήρου και της Καλλιθέας, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία προχώρησε σε 54 απεγκλωβισμούς ατόμων από ασανσέρ.
ΠΗΓΗ














































































































0 comments:
Δημοσίευση σχολίου