Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Kαταβολή των δεδουλευμένων στην «ΛΙΝΚ ΑΠ ΙΝΤΕΓΚΡΕΙΤΙΝΤ ΣΕΡΒΙΣΙΣ Α.Ε.» ζητά το ΕΚΑ

Θέμα με την μη καταβολή δεδουλευμένων, αλλά και με απολύσεις, έχει προκύψει σε εταιρεία καθαρισμού των λεωφορείων, με αποτέλεσμα να εκδοθεί σχετική καταγγελία από το ΕΚΑ.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στην ανακοίνωσή του «καταγγέλλει την εταιρεία καθαρισμού «ΛΙΝΚ ΑΠ ΙΝΤΕΓΚΡΕΙΤΙΝΤ ΣΕΡΒΙΣΙΣ Α.Ε.», η οποία έχει αναλάβει εργολαβικά τον καθαρισμό των λεωφορείων της Ο.ΣΥ., για το γεγονός ότι το σύνολο των καθαριστριών εργαζομένων στην εταιρεία είναι απλήρωτες για πάνω από δύο μήνες, ενώ η εταιρεία προχώρησε και σε έξι απολύσεις, χωρίς καν την καταβολή των αποζημιώσεων.

Την Πέμπτη 4/8 σε τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας η εταιρεία δέχτηκε την ανάκληση των απολύσεων και ορίστηκε συνάντηση με τους εργαζόμενους την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 5/8, στα γραφεία της εταιρείας. 

Όχι μόνο δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις από τη μεριά της εταιρείας, αλλά προχώρησαν σε προπηλακισμούς, ύβρεις και βιαιοπραγίες εις βάρος των εργαζομένων. Ακολούθησε μήνυση εις βάρος των εργοδοτών.

Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, καθώς και την ανάκληση των απολύσεων ως άκυρες λόγω της μη καταβολής των αποζημιώσεων». 

ΠΗΓΗ: ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου