Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020

Ίσως και εντός της εβδομάδας η απόφαση του Ελεγκτικού, για την είσοδο των ΚΤΕΛ Θεσ/νίκης στις περιαστικές συγκοινωνίες

Την εκτίμηση ότι τις προσεχείς ημέρες «αναμένεται να έρθει η είδηση για την ενδεχόμενη εισδοχή των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στις συγκοινωνίες της πόλης», εξέφρασε o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), Γιάννης Τόσκας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Τόσκας ζήτησε λίγη υπομονή από το επιβατικό κοινό, ιδιαίτερα των περιαστικών περιοχών και ανέφερε πως η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναμένεται «ακόμη και μέσα σε αυτή την εβδομάδα».

Ανακοίνωσε, δε, πως προχωρά -και μάλιστα πυρετωδώς- η εγκατάσταση εκδοτικών και ακυρωτικών μηχανημάτων στα οχήματα που (εφόσον υπάρξει η έγκριση) θα αναλάβουν το έργο της αστικής συγκοινωνίας σε 25 επιπλέον γραμμές του ΟΑΣΘ.

Σε επόμενο χρόνο θα αρχίσει σταδιακά και η εγκατάσταση των μηχανημάτων τηλεματικής, κάτι που, σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, «θα ολοκληρωθεί σε διάστημα ενός τριμήνου», χρονικό διάστημα στο οποίο έχει συμφωνήσει ο ΟΣΕΘ πως θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η συγκεκριμένη εργασία.

Οι ενέργειες κατά του κορωναϊού 
Ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ εξήγησε ακόμα πως ο Οργανισμός έχει λάβει και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης από τον κορωναϊό.

«Έχουμε προβλέψει με τον ΟΑΣΘ τη διαδικασία καθαρισμού και απολύμανσης σε καθημερινή βάση, ενώ την ίδια ώρα έχουμε προβλέψει και την προετοιμασία στους σταθμούς (σ.σ τερματικούς και μετεπιβίβασης), καθώς υπάρχουν άτομα που συχνάζουν εκεί», εξήγησε ο κ. Τόσκας, ερωτηθείς για τις διαδικασίες που έχουν αποφασιστεί και τηρούνται.

Σε ότι αφορά τα λεωφορεία, πρόσθεσε, πως οι ενέργειες «για την απολύμανση των όσων οχημάτων έχουν απομείνει στον ΟΑΣΘ», είναι και θα είναι «διαρκείς και συνεχείς». 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER