Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Κ. Καραμανλής: Οι αστικές συγκοινωνίες στο έλεος των αντιεξουσιαστών

Ερώτηση για την εντυπωσιακή απάθεια της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στο θέμα των επιθέσεων σε αστικά λεωφορεία και τρόλλεϋ και της καταστροφής δημόσιας περιουσίας, κατέθεσε ο Βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής και η Βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στην ερώτηση σημειώνεται ότι περιστατικά, όπως οι επιθέσεις σε αστικά λεωφορεία, οι ξυλοδαρμοί ελεγκτών και οι καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων αποτελούν κανονικότητες του «άβατου» των Εξαρχείων.

Δυστυχώς για πολλά χρόνια τώρα, ένα κομμάτι της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ προσέφερε κάλυψη σε τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές. Σήμερα, όμως, αποτελεί εθνική και κοινωνική ανάγκη να αντιληφθεί η κυβέρνηση πως δημοκρατία χωρίς έννομη τάξη δεν μπορεί να υπάρξει.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης: 

"Προκαλεί έκπληξη -αλλά κυρίως ντροπή- η πλήρης απάθεια που επιδεικνύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στο θέμα των επιθέσεων σε αστικά λεωφορεία και τρόλλεϋ και της καταστροφής δημόσιας περιουσίας.

Την ίδια στιγμή, «άγνωστοι» καταστρέφουν 514 ακυρωτικά μηχανήματα, ενώ ελεγκτές των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑ.ΣΥ.) πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού και σε ιστοσελίδες αντιεξουσιαστών στο διαδίκτυο δημοσιοποιούνται τα ονόματα και οι διευθύνσεις κατοικίας τους, χωρίς η κυβέρνηση να προβαίνει έστω και στην παραμικρή κίνηση, προκειμένου να τους προστατέψει.

Αυτού του είδους τα περιστατικά, όπως οι επιθέσεις σε αστικά λεωφορεία ή οι καταλήψεις, όπως αυτές στα κτίρια Γκίνη και Αβέρωφ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, δεν είναι, δυστυχώς, νέα φαινόμενα.

Αντιθέτως, θεωρούνται μια από τις κανονικότητες του «άβατου» των Εξαρχείων.

Αυτό το βασίλειο της ανομίας και της παραβατικότητας στοίχησαν στο ελληνικό δημόσιο, την περασμένη βδομάδα, ένα λεωφορείο και ένα τρόλλεϋ.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την αστυνομία, οι μολότοφ εκτοξεύθηκαν μέσα από τα κτίρια του Πολυτεχνείου.

Πολλά χρόνια τώρα, ένα κομμάτι της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ προσέφερε κάλυψη σε τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές.

Σήμερα, όμως, αποτελεί εθνική και κοινωνική ανάγκη να αντιληφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πως δημοκρατία χωρίς έννομη τάξη δεν μπορεί να υπάρξει.

Συνεπεία των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
  • Σε τι κινήσεις έχετε προβεί μέχρι σήμερα για να αποτρέψετε τέτοιους είδους επιθέσεις;
  • Πώς σχεδιάζετε να προστατέψετε οδηγούς, ελεγκτές και επιβατικό κοινό από μελλοντικές επιθέσεις;
  • Με ποιο σκεπτικό και από ποιον ελήφθη η απόφαση για τροποποίηση των δρομολογίων, προκειμένου να μην διέρχονται λεωφορεία και τρόλλεϋ κατά τις βραδινές ώρες από την οδό Πατησίων;" 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου