Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΗΛΠΑΠ

Τελικά, η μέρα που όλοι φοβόμασταν ήρθε!

Κυκλοφορεί ήδη η πρώτη λίστα με τους υπό απόλυση συναδέλφους ή όπως πιο κομψά το αποκαλούν εργασιακή εφεδρεία. Απ' ότι λέγετε, οι προϋποθέσεις είναι οι εξής: Ηλικία (1956 και κάτω), Βαρέα ένσημα (6900) και συνολικά ένσημα (9900).

Μόνο από τον πρώην ΗΛΠΑΠ περιλαμβάνει 120 συναδέλφους διαφόρων ειδικοτήτων, οι πληροφορίες για την ΕΘΕΛ μιλούν για 650 συναδέλφους, οι οποίοι όλοι έχουν ήδη ενημερωθεί τηλεφωνικά και καλούνται να παραλάβουν τα χαρτιά της εφεδρείας και να ενημερωθούν για το τι θα πράξουν ως προς τις ενστάσεις. (Η λίστα υπάρχει, την έχουμε, αλλά για λόγους ηθικής τάξης δεν τη δημοσιοποιούμε)

Ως είθισται στον ΗΛΠΑΠ, εκτός μικρών (ευτυχώς) εξαιρέσεων, το σωματείο έλαμψε διά της απουσίας του. Κανείς δεν ήταν εκεί για να ενημερώσει τους συναδέλφους για το τι πρέπει να κάνουν. Και προσπαθούσαν οι συνάδελφοι παίρνοντας τηλέφωνο συνδικαλιστές να καταλάβουν τι γίνεται.
Αν ακόμα κι αυτή την κρίσιμη ώρα, κάποιοι θέλησαν να παίξουν κομματικά παιχνιδάκια με τους συναδέλφους, τότε θέλουν κρέμασμα!

Και εδώ τώρα αρχίζουν τα περίεργα παιχνιδάκια των λέξεων:
Τι μας έλεγαν και διατυμπάνιζαν τόσο καιρό;
Ούτε ένας συνάδελφος σε εφεδρεία!
Με το που θα ακουστεί το πρώτο όνομα, ΟΛΑ ΜΕΣΑ!!! Αυτό δε μας έλεγαν;
Τώρα άλλαξαν σκοπό, ναι λένε, βγήκε η λίστα, αλλά δεν ξέρουμε αν τελικά θα φύγουν!
Γιατί θα πρέπει να δούμε τις ενστάσεις.

Σας ρωτάω λοιπόν, είναι δυνατόν να τη γλιτώσουν και οι 120 συνάδελφοι;
Και αν ακόμα τη γλιτώσουν αυτοί σήμερα, θα τη "φάνε" κάποιοι άλλοι αύριο! (Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έρχεται κι άλλη λίστα λίαν συντόμως)

Να μην αναφέρω για κάποιους συνδικαλιστές, που είχαν τη λίστα στα χέρια τους από χθες το πρωί και έδιναν συμβουλές και πληροφορίες κατά το δοκούν!


Το κακό ξέρετε ποιο είναι, ότι κάποιοι είχαν πάρει και διαβεβαιώσεις από συνδικαλιστή, ότι δε θα είναι στη λίστα, μάλλον εκεί στον ΟΣΥ ξέχασαν να ενημερώσουν το κομπιούτερ, για το τι έταζε ο συνδικαλιστής!

Καλώ λοιπόν τα σωματεία, έστω και αυτή την ύστατη ώρα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν δράση, θυμηθείτε τι λέγατε;
Εκτός και αν δεν τα εννοούσατε!!!




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου