Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Βίντεο ντοκουμέντο από την ομηρία στο λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ στη Ζαχάρω

Τον τρόμο σκόρπισε το βράδυ του Σαββάτου (18/5) ένας 30χρονος, που είναι γνωστός στις Αρχές, όταν επιβιβάστηκε σε αστικό λεωφορείο (εκτελούσε το δρομολόγιο Κρέστενα - Ζαχάρω) του ΚΤΕΛ Ηλείας στο Επιτάλιο και με την απειλή μαχαιριού, απαίτησε να κατέβουν όλοι οι επιβάτες και να τον μεταφέρει ο οδηγός στην Καλαμάτα.

Η ομηρία που είχε αίσια έκβαση χάρη στην ψυχραιμία του οδηγού Θανάση Βάλαρη και τον άψογο συντονισμό των αστυνομικών αρχών.

Ο ΣΚΑΪ και η εκπομπή «Μαζί σου» μετέδωσαν ένα βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το λεωφορείο, με τον δράστη, που είναι Ρομά, να φωνάζει και να απειλεί, ενώ ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας προσπαθεί να τον ηρεμήσει: 


Ο δράστης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στον Ανακριτή Πύργου την Τετάρτη (22/5).

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή, διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών και παράβαση του νόμου για τα όπλα. 


Με πλούσιο «βιογραφικό» ο λεωφορειοπειρατής του Επιταλίου 
Ο δράσης, χαρακτηρίζεται ως άτομο που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ του ilialive.gr.

Έχει συλληφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα και έχει οδηγηθεί στη φυλακή μετά από καταδικαστικές αποφάσεις.

Ο 30χρονος μεταξύ άλλων είχε δραπετεύσει - όντας κρατούμενος στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, το Μάιο του 2014 μαζί με άλλους δύο Ρομά και δύο αλλοδαπούς. 

Είχε εντοπιστεί και συλληφθεί λίγες ημέρες αργότερα στο σπίτι του στο Επιτάλιο. Πρόσφατα τον περασμένο Νοέμβριο είχε συλληφθεί ξανά όταν είχε κλέψει ένα τρακτέρ και είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα.

Η πράξη στην οποία έφτασε το περασμένο Σάββατο, συνέβη μετά από επεισόδιο που είχε προκαλέσει στο Επιτάλιο νωρίτερα. 

Σε έξαλλη κατάσταση μετά το επεισόδιο, βγήκε στο δρόμο, στάθηκε μπροστά στο λεωφορείο και ανάγκασε τον οδηγό να σταματήσει και να μπει μέσα για να προχωρήσει υπό την απειλή μαχαιριού στη λεωφορειοπειρατία... 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου