Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Εισαγγελική παρέμβαση για τα ηλεκτρικά πατίνια (e-scooters), έπειτα από μηνυτήρια αναφορά

Σε άλλους αρέσουν, σε άλλους όχι. Εδώ και κάποιο διάστημα, ένα νέο μεταφορικό μέσο έχει κάνει την εμφάνισή του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: τα ηλεκτρικά πατίνια (e-scooters).

Ωστόσο, η εμφάνισή τους έχει -σε κάποιο βαθμό- διχάσει. Έτσι, προκαταρκτική έρευνα για τα ηλεκτρικά πατίνια που κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη παρήγγειλε εισαγγελέας, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που υποβλήθηκε τα τελευταία 24ωρα.

Ειδικότερα, με παραγγελία του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, ζητεί να διερευνηθεί κάτω από ποιο νομοθετικό πλαίσιο κυκλοφορούν τα ηλεκτρικά πατίνια και εάν παραβιάζονται διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

Την έρευνα αναμένεται να διενεργήσει η διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ.

Είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά, την οποία κατέθεσε τις προηγούμενες μέρες πολίτης, που υποστήριξε ότι η χρήση των πατινιών, εκτός από ανεξέλεγκτη, είναι και παράνομη.

Με αφορμή περιστατικό πρόσφατου τραυματισμού, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σχολίασε ότι «η χρήση τους έχει γίνει επικίνδυνη».

Όπως επισήμανε στη διάρκεια δημοτικού συμβουλίου, επικοινώνησε με την Τροχαία, η οποία τον ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο.

Παράλληλα, ο ίδιος πρότεινε ως λύση να μειωθεί το όριο ταχύτητας των πατινιών σε 5 έως 10 χλμ/ώρα. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου