Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Θεσσαλονίκη: Έρχεται ηλεκτρονικό εισιτήριο στα λεωφορεία ΟΑΣΘ

Σημαντική άνοδο στα έσοδα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών φέρνουν οι κλειστές μπάρες, τόσο στα μέσα σταθερής τροχιάς (ΣΤΑΣΥ) όσο και στα λεωφορεία και τα τρόλλεϋ (ΟΣΥ).

Το διψήφιο ποσοστό αύξησης των εσόδων του ΟΑΣΑ, απόρροια του κλεισίματος των πυλών σε όλο το δίκτυο της ΣΤΑΣΥ (γραμμές 1, 2 και 3) και της διευρυμένης απήχησης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου από το επιβατικό κοινό, θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με στελέχη του Οργανισμού.

Από το δεύτερο εξάμηνο του 2018, οπότε εντατικοποιήθηκε το κλείσιμο των πυλών και εφαρμόστηκε το μέτρο της εισόδου από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία και τρόλλεϋ, τα έσοδα του ΟΑΣΑ διαγράφουν έντονα ανοδική πορεία.

Είναι ενδεικτικό, ότι τον Ιανουάριο του 2019 η αύξηση των εσόδων ανήλθε στο 19,4% και τον Φεβρουάριο στο 22%. Τον Μάρτιο, η αύξηση ήταν μικρότερη, ωστόσο οι εισπράξεις «έσπασαν το φράγμα» των 20 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα και τον Απρίλιο τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, αφού εκτιμάται ότι η άνοδος των εσόδων θα υπερβεί το 20% με 25%.

«Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις Αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας έχει γίνει πια τρόπος ζωής των πολιτών αλλά και βασικό εργαλείο σημαντικής αύξησης των εσόδων των αστικών συγκοινωνιών» δηλώνει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας, τονίζοντας πως το ηλεκτρονικό εισιτήριο αντιμετώπισε τόσο τα φαινόμενα εισιτηριοδιαφυγής όσο και τα φαινόμενα διακίνησης πλαστών εισιτηρίων. 

Και προσθέτει «Αρκεί να δει κανείς πως είχαμε τριπλασιασμό, σχεδόν, των μηνιαίων καρτών για να καταλάβει πως δεν υπήρχε μόνο ζήτημα εισιτηριοδιαφυγής. 

Παράλληλα ήρθε να αποδώσει στις αστικές συγκοινωνίες αυξημένα έσοδα προκειμένου να μπορούν να αυξήσουν τις δυνατότητες ενίσχυσης του έργου τους. Διαψεύδονται λοιπόν όλες οι Κασσάνδρες που το θεωρούσαν προβληματικό και άμεσα αντιμετωπίστηκαν ζητήματα δυσλειτουργιών».

Σύμφωνα με τον ίδιο όλο αυτό το διάστημα έχουν προετοιμαστεί όλες εκείνες οι διαδικασίες που θα βοηθήσουν και στον εμπλουτισμό των παρεχόμενων προϊόντων προς τους πολίτες αλλά και στην εξεύρεση λύσεων καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών, καθώς η αρχική σύμβαση του 2014, δεν είχε προβλέψει καθόλου συστήματα διευκόλυνσης των χρηστών. 

«Στόχος μας το ηλεκτρονικό εισιτήριο σταδιακά να εισαχθεί σε όλο των δίκτυο των επιβατικών μεταφορών. 

Ήδη, μέσω της ΚτΠ Α.Ε. προωθούνται οι διαγωνισμοί για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στη Θεσσαλονίκη και σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ετοιμάζονται τα προγράμματα εισαγωγής του στις αστικές συγκοινωνίες» τονίζει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου