Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Νέα δεδομένα στη δημοτική συγκοινωνία Αλεξανδρούπολης

Το πρώτο του δρομολόγιο πραγματοποίησε χθες το πρωί, στις 8, το ένα από τα δύο διαθέσιμα minibus του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Αστικού ΚΤΕΛ, που συνδέει το νέο δημοτικό χώρο στάθμευσης, πίσω από το γήπεδο «Φώτης Κοσμάς» με το κέντρο της πόλης.

Για την πρώτη αυτή διαδρομή, οι επιβάτες του λεωφορείου ήταν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, αντιδήμαρχοι και συνεργάτες του. 

Τα δρομολόγια θα ξεκινούν, τις καθημερινές, στις 8 το πρωί και θα ολοκληρώνουν την πρωινή βάρδια στη 1 το μεσημέρι. Το απόγευμα θα ξεκινούν και πάλι στις 6 μέχρι τις 8 το βράδυ. Το Σάββατο θα υπάρχουν δρομολόγια από τις 8 ως τη 1. 

Σημειώνεται πως η μεταφορά του κόσμου θα γίνεται δωρεάν και ανά 15 λεπτο. Ωστόσο, έχει προβλεφθεί και η χρήση ενός δεύτερου λεωφορείου, σε περίπτωση μεγάλης κυκλοφοριακής κίνησης και καθυστερήσεων.

Όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης Γιώργος Κουκουράβας, στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η αποσυμφόρηση της κίνησης στο κέντρο της πόλης και η συνακόλουθη μείωση των επιπέδων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. 

Υπενθυμίζεται πως η σύμβαση του Δήμου με το Αστικό ΚΤΕΛ έχει διάρκεια ενός έτους, ενώ, εφόσον υπάρξει ανταπόκριση του κόσμου, στις σκέψεις της δημοτικής αρχής είναι και η επέκταση των δρομολογίων, κυρίως στο ανατολικό κομμάτι της πόλης, δηλαδή στην περιοχή του νέου κολυμβητηρίου, του πάρκου Αλτιναλμάζη κτλ.

Κατά την χθεσινή, πρώτη μέρα της εκτέλεσης των δρομολογίων, λίγο μετά τις 8 το πρωί, υπήρχαν 4-5 άτομα στην στάση του δημοτικού πάρκινγκ, τα οποία περίμεναν για να επιβιβαστούν και να μεταφερθούν στο κέντρο. 

Αυτό είναι ένα θετικό, πρώτο δείγμα, ενώ όπως σημείωσε ο κ. Κουκουράβας, λίγο μετά το Πάσχα, θα υπάρχει μία καλή εικόνα για την πορεία της πιλοτικής αυτής προσπάθειας. 

ΠΗΓΗ: gnomionline.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου