Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Τέσσερα νέα λεωφορεία στη δημοτική συγκοινωνία Γλυφάδας

Με τέσσερα νέα, σύγχρονα λεωφορεία ενισχύθηκε ο «στόλος» της δημοτικής συγκοινωνίας Γλυφάδας, με στόχο να αυξηθούν τα δρομολόγια, να αναβαθμιστεί η εξυπηρέτηση των κατοίκων και να γίνουν οι μετακινήσεις στη Γλυφάδα ακόμα πιο εύκολες και απλές.

«Μια νέα εποχή ξεκινά για τη δημοτική μας συγκοινωνία!», τόνισε στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. 

«Τα τέσσερα ολοκαίνουργια, τελευταίας γενιάς λεωφορεία είναι καθόλα έτοιμα και θα βγουν άμεσα στους δρόμους για να εξυπηρετούνται καλύτερα, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες της Γλυφάδας. Ολοκληρώσαμε όλες τις τυπικές και χρονοβόρες διαδικασίες και είμαστε υπερήφανοι που από σήμερα η δημοτική μας συγκοινωνία ...ανεβάζει στροφές!»

Η Γλυφάδα απέκτησε για πρώτη φορά δημοτική συγκοινωνία το 2015, μετά από πολύμηνη προσπάθεια της δημοτικής αρχής. Με τον τρόπο αυτό, ικανοποιήθηκε ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της πόλης και περιορίστηκε σημαντικά η συγκοινωνιακή της υποβάθμιση. 

Με πέντε μεσαίου μεγέθους λεωφορεία, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας -στα οποία πλέον προστέθηκαν τέσσερα νέα- εκτελούνται καθημερινά, από τις 6 π.μ. ως τις 6 μ.μ., δύο κυκλικά δρομολόγια, που καλύπτουν ολόκληρη σχεδόν την πόλη. 

Η δωρεάν δημοτική συγκοινωνία ενώνει τις γειτονιές της Γλυφάδας μεταξύ τους, αλλά και με το μετρό, με τις δημόσιες υπηρεσίες και με κομβικά σημεία της πόλης.

Η πρώτη διαδρομή της δημοτικής συγκοινωνίας ξεκινά από τον Άγιο Κωνσταντίνο (ΕΛΤΑ), περνά από την Ευρυάλη και το σταθμό μετρό «Ελληνικό», ανεβαίνει στην Τερψιθέα, συνεχίζει στην Αγία Τριάδα και την Αιξωνή και καταλήγει στην αφετηρία, μέσω της οδού Κύπρου.

Η δεύτερη διαδρομή ξεκινά από τον Άγιο Κωνσταντίνο, περνά από το κέντρο της Γλυφάδας μέσω της οδού Λαζαράκη, συνεχίζει στην Αιξωνή και μετά στην Αγία Τριάδα και την Τερψιθέα, περνά από το σταθμό μετρό «Ελληνικό» και καταλήγει στην αφετηρία μέσω της Ευρυάλης. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου