Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Κίνα: Εισιτήριο στο μετρό μέσω αναγνώρισης προσώπου

Δεν είναι κάποιο φανταστικό σενάριο αλλά μία πραγματικότητα που ξεκινάει να δοκιμάζεται σε ένα σταθμό του μετρό στην κινεζική πόλη Σενζέν. 

Σύμφωνα λοιπόν με όσα διαβάζουμε στη South China Morning Post στο σταθμό Futian ξεκινάει η δοκιμή μιας νέας δυνατότητας στους επιβάτες του μετρό, οι οποίοι θα μπορούν να πληρώνουν το εισιτήριο μέσω της αναγνώρισης του προσώπου τους.

Η δοκιμή στο μετρό γίνεται στο πλαίσιο της επίδειξης των νέων 5G υπηρεσιών και οι επιβάτες θα μπορούν πλέον αντί να σκανάρουν την κάρτα επιβίβασης να επιλέγουν το σκανάρισμα του προσώπου τους και αυτόματα το αντίτιμο του εισιτηρίου να πληρώνεται από τον τραπεζικό τους λογαριασμό. 

Αυτό βεβαίως προϋποθέτει ότι οι επιβάτες που θα επιλέξουν αυτή τη διαδικασία πληρωμής να έχουν ήδη καταχωρήσει τα στοιχεία του προσώπου τους και να έχουν συνδέσει τη μέθοδο πληρωμής στο λογαριασμό τους στο μετρό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η λύση έχει αναπτυχθεί από ένα ανεξάρτητο εργαστήριο καινοτομίας σε συνεργασία με το τοπικό μετρό και τη Huawei.

Όσοι έχουν ταξιδέψει στην Κίνα θα γνωρίζουν ήδη ότι τόσο στους σταθμούς του μετρό μεγάλων πόλεων όσο και σε αρκετούς εξωτερικούς χώρους λειτουργεί ένα εκτεταμένο δίκτυο καμερών παρακολούθησης. 

Οπότε η εισαγωγή μιας δυνατότητας που πέρα των ευκολιών που προσφέρει, μπορεί να λειτουργήσει και ως μέτρο παρακολούθησης της διαδρομής των επιβατών μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη.

Αν συνεχίζει να σας φαντάζει περίεργη μια τέτοια διαδικασία θα πρέπει να αναφέρουμε ότι και τα καταστήματα KFC έχουν εισαγάγει από το 2017 μια αντίστοιχη διαδικασία πληρωμής, με τους πελάτες να έχουν τη δυνατότητα να σκανάρουν το πρόσωπό τους για να ολοκληρώσουν την παραγγελία. 

ΠΗΓΗ: deasy.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου