Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Θεσσαλονίκη: Ένα πράσινο διώροφο λεωφορείο κάνει στάση για 2 μέρες στο λιμάνι

Στα πλαίσια της καμπάνιας #allazoumesinithies, γνωστή εταιρεία supermarket, ταξιδεύει το μήνυμα της ανακύκλωσης, μέσα από ένα σύγχρονο διώροφο λεωφορείο το οποίο αποτελεί ένα μοναδικό πρότυπο Κέντρο, τομή για τα ελληνικά δεδομένα και απευθύνεται σε μαθητές: Το Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης».

Με το βλέμμα στραμμένο στις μελλοντικές γενιές, η γνωστή εταιρεία πιστεύει στην εκπαίδευση των νέων γύρω από ζητήματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος. 

Κάνει λοιπόν ένα δυναμικό βήμα προσφέροντας έναν ακόμα σύγχρονο και δημιουργικό τρόπο, που θα συμβάλλει στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης και θα κάνει τη διαφορά για έναν καλύτερο κόσμο αύριο. 

Αυτή τη φορά ταξιδεύει το μήνυμα της ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα, ξεκινώντας από την Αττική, μέσα από ένα σύγχρονο διώροφο λεωφορείο. Το «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» αποτελεί ένα μοναδικό πρότυπο Κέντρο, τομή για τα ελληνικά δεδομένα και απευθύνεται σε μαθητές.

Ο 13ος Σταθμός είναι η Θεσσαλονίκη. Έτσι το Σάββατο 23/3/2019 & την Κυριακή 24/3/2019 το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Προβλήτας Α του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, δίπλα στο μουσείο κινηματογράφου. 

Από τις 11:00-19:00 και για δύο ημέρες διεξάγεται παιδικό εργαστήρι σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση I-Sea, ενώ την Κυριακή με την εθελοντική ομάδα Open Art κατασκευάζουμε ένα πρωτότυπο μωσαϊκό με τη βοήθεια των μικρών μας φίλων.

Η εξειδικευμένη εκπαιδευτική ομάδα μεταδίδει με βιωματικό τρόπο τις αρχές της ανακύκλωσης, μέσα από:

• εκπαιδευτικές δραστηριότητες
• πλούσιο ειδικά σχεδιασμένο υλικό βοηθώντας τους μικρούς μας φίλους: να γνωρίσουν ποια είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά
• να μάθουν έξυπνους τρόπους να ανακυκλώνουν στην καθημερινότητά τους
• να εξοικειωθούν με την έννοια της ανακύκλωσης ως διαδικασία και ως πρακτική μεγάλης σημασίας για το περιβάλλον
• να αντιληφθούν τη σημασία της ανακύκλωσης ως μέσο για έναν πιο πράσινο πλανήτη

1ο βήμα - Κάνουμε την ανακύκλωση, πράξη! 
Στο πρώτο επίπεδο του Κέντρου πραγματοποιείται η πρακτική περιβαλλοντική εκπαίδευση στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Αξιοποιώντας το Αυτόματο Μηχάνημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Μεταλλικών & Πλαστικών Συσκευασιών, οι μαθητές μαθαίνουν πρακτικά θέματα που αφορούν στην Ανακύκλωση.

2ο βήμα - Κάνουμε την ανακύκλωση, γνώση! 
Στο δεύτερο επίπεδο (όροφος), υλοποιείται η θεωρητική περιβαλλοντική εκπαίδευση σχετικά με την Ανακύκλωση. 

Μέσα από ειδικά σχεδιασμένο οπτικοακουστικό εκπαιδευτικό υλικό, οι μικροί μας φίλοι αποκτούν σημαντικές και αξιόπιστες γνώσεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου