Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Νέο Ηράκλειο: Τα υπερσύγχρονα λεωφορεία - κόσμημα

Περπατώντας στους δρόμους στο Νέο Ηράκλειο συναντήσαμε ένα υπερσύγχρονο λεωφορείο να κινείται και να σταματά στη δημοτική στάση.

Στην αρχή σκεφτήκαμε ότι πρόκειται για τουριστικό λεωφορείο, αλλά όταν πλησιάσαμε και ρωτήσαμε τον κόσμο που περίμενε, μας απάντησαν ότι είναι το καινούργιο λεωφορείο της δημοτικής συγκοινωνίας του δήμου τους, χωρίς βέβαια να κρύψουν και οι ίδιοι την ικανοποίηση τους.

Ήταν μια πραγματικά ευχάριστη έκπληξη.Έτσι, αναζητήσαμε το δήμαρχο για να μας πει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το εγχείρημα.

Το ραντεβού κλείστηκε στην αφετηρία, στην πλατεία Καραΐσκάκη και εκεί μάθαμε ότι στο δήμο υπάρχουν δυο τέτοια λεωφορεία, τα οποία αγοράστηκαν πριν από λίγες ημέρες με σκοπό να αναπτυχθεί περισσότερο το δίκτυο της δημοτικής συγκοινωνίας.

Πρόκειται για δύο υπερσύγχρονα mini bus, με τα οποία ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, λύνει το πρόβλημα της καθημερινής μετακίνησης των δημοτών, εντός της πόλης.

Ήταν κάτι που το οφείλουμε στους πολίτες μας και η εκτίμησή μας είναι ότι από τις πρώτες κιόλας μέρες λειτουργίας των δύο δημοτικών γραμμών οι συμπολίτες μας το αγκάλιασαν, το έχουν χαρεί και πιστεύω ότι ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για αυτούς» λέει ο Νίκος Μπάμπαλος.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος δήμαρχος δημιούργησε πρόσφατα και δυο νέες συγκοινωνιακές γραμμές, έτσι ώστε να καλύψει μεγαλύτερο μέρος του Δήμου του και περισσότερες ανάγκες μετακίνησης.

Αυτές οι δύο γραμμές καλύπτουν γεωγραφικά ολόκληρη την πόλη του δήμου Ηρακλείου. Το παλιό Ηράκλειο με το νέο Ηράκλειο, την Καναπίτσα με το Πάνω Ψαλίδι.

Λειτουργούν ακτινωτά», εξηγεί ο δήμαρχος και προσθέτει ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να δημιουργήσουμε μία νέα γραμμή, ένα νέο δρομολόγιο, με το οποίο θα συνδέσουμε το κεντρικό Ηράκλειο με την Πανεπιστημιούπολη.

Με σκοπό να μεταφέρουμε δωρεάν τους φοιτητές της πόλης μας στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, έτσι ώστε να μπορούν να πηγαίνουν γρήγορα στη σχολή τους και δωρεάν και με ασφάλεια».


Με το σύνθημα «Πάμε Μαζί», τα νέα mini bus είναι σύγχρονης, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Διαθέτουν θέσεις για καθήμενους και όρθιους, καθώς και είσοδο και θέση για ΑΜΕΑ, ενώ έχουν και μεγάλο χώρο αποσκευών.

Με την δρομολόγηση των δύο λεωφορειακών γραμμών, τα περισσότερα σημεία της πόλης είναι προσβάσιμα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και διασυνδεδεμένα τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους τοπικούς σταθμούς μετεπιβίβασης των κεντρικών Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, το Μετρό, τον Προαστιακό και τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΑ.

Τα δρομολόγια είναι ανά περίπου μία ώρα και πρόθεσή μας είναι να πυκνώσουν, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να μετακινούνται γρήγορα, άνετα και δωρεάν, από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή» προσθέτει ο δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος.

Πρόκειται για ένα απτό παράδειγμα για το πώς μπορεί ένας δήμος, αξιοποιώντας τα αποτελέσματα μιας σωστής οικονομικής διαχείρισης, να παρέχει ποιοτικότερες συνθήκες διαβίωσης στους πολίτες.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου