Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Ικανοποίηση του αιτήματος φαντάρου για έκπτωση στο εισιτήριο του ΚΤΕΛ Αργολίδας

Την Τετάρτη, δημοσιεύτηκε στο «902.gr» επιστολή νέου στρατευμένου που υπηρετεί τη θητεία του στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού (ΚΕΜΧ) στο Ναύπλιο, με την οποία εκφράζει την αντίδρασή του για το γεγονός ότι δεν ισχύει η έκπτωση 25% που παραχωρούν τα ΚΤΕΛ για τους οπλίτες θητείας.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΚΤΕΛ Αργολίδας Γιάννης Δουβίκας, σε επιβεβαίωση των παραπάνω, τόνισε, σύμφωνα με δημοσίευμα στα τοπικά μέσα, ότι σέβεται τους στρατιώτες, αλλά «το ΚΤΕΛ δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο κόστος της έκπτωσης σε μια τόσο ευρεία κατηγορία επιβατών». 

Διευκρίνισε, επίσης, ότι «οι εκπτώσεις καθορίζονται με υπουργικές αποφάσεις», αναδεικνύοντας την ευθύνη της κυβέρνησης, που παρά τις συνεχόμενες παρεμβάσεις του ΚΚΕ και με Ερωτήσεις στη Βουλή, δεν επιλύει το πρόβλημα.

Ωστόσο, έπειτα από τη δημοσίευση της επιστολής στο «902.gr», στον «Ριζοσπάστη» (την Πέμπτη 21 Φλεβάρη), αλλά και στα τοπικά μέσα της Αργολίδας, την Παρασκευή 22 Φλεβάρη, το ΚΤΕΛ αναγκάστηκε να επιστρέψει στον φαντάρο το ποσό της έκπτωσης.

Οι φαντάροι έχουν δικαιώματα, τα οποία δεν σταματούν στις πύλες των στρατοπέδων.

Με όπλο τη διεκδίκηση στην αναφορά, οι φαντάροι μπορούν να πετύχουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου