Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Προτάσεις για εξοπλισμούς ασφαλείας στα φορτηγά, βαν και λεωφορεία

Την έγκρισή της έδωσε η ειδική Επιτροπή βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τα ελάχιστα πρότυπα ασφαλείας των οχημάτων, όπως είχε προτείνει ήδη από τον περασμένο Μάιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα από το πακέτο προτάσεων «Europe on the Move». 

Αναλυτικότερα, οι ευρωβουλευτές ζήτησαν την ταχεία εφαρμογή των συστημάτων ασφαλείας που πρέπει να διαθέτουν τα νέα οχήματα, όπως είχε προτείνει η Επιτροπή Μεταφορών από το Μάιο του 2018. 

Τα μέλη, μάλιστα, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισαν υπέρ της εφαρμογής των νέων μέτρων εντός διετίας από τη θέσπισή τους, αντί για την περίοδο των τριών ετών που είχε προτείνει η Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται πως τα νέα μέτρα καθιστούν υποχρεωτικές τεχνολογίες, όπως το αυτόματο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης (AEB) και των «έξυπνων» συστημάτων συμμόρφωσης με τα όρια ταχύτητας (Intelligent Speed Assistance - ISA). 

Επιπλέον, οι ευρωβουλευτές ζήτησαν τα αυτόματα συστήματα κλήσεων έκτακτης ανάγκης (eCall) να τοποθετούνται όχι μόνο σε όλα τα νέα ΙΧ και βαν, αλλά στο μέλλον και σε κάθε λεωφορείο και φορτηγό. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου