Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

«Κλέφτη, θα σε σαπίσω, θα σε σκοτώσω»: Περιστατικό αυτοδικίας κατά μετανάστη με το λεωφορείο να περιμένει

Περιστατικό αυτοδικίας κατά μετανάστη που φέρεται να έκλεψε ένα πορτοφόλι σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο www.topontiki.gr η Μ.Φ., κάτοικος σε κοντινή πολυκατοικία, λίγο μετά τις 13:00 άκουσε μέσα από το σπίτι φωνές στον δρόμο, στην οδό Φιλολάου στο Παγκράτι. 

Βγαίνοντας στο μπαλκόνι είδε μία 4-5 άτομα να έχουν πέσει πάνω σε έναν άνθρωπο φωνάζοντας «κλέφτη το πορτοφόλι, θα σε σαπίσω, θα σε σκοτώσω».

Το περιστατικό έληξε όταν παρενέβη επιβάτης που περίμενε στη στάση, οπότε και ο φερόμενος ως δράστης, πιθανότατα μετανάστης αφρικανικής καταγωγής, έφυγε τρέχοντας.

Όπως καταγγέλλεται, καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού το λεωφορείο του ΟΑΣΑ, από όπου και ξεκίνησε το περιστατικό, παρέμενε στη στάση. Όταν τελείωσε ο ξυλοδαρμός οι επιβάτες μπήκαν ξανά στο όχημα και το λεωφορείο συνέχισε την πορεία του.

Τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά αυτοδικίας σε περιπτώσεις κλοπών ή ληστειών. 

Πρόκειται για μια επικίνδυνη τακτική καθώς η επιλογή να μην ακολουθηθεί η θεσμική οδός, μέσω της αστυνομίας και του δικαστικού συστήματος, έχει οδηγήσει ουκ ολίγες φορές σε σοβαρότατους τραυματισμούς δραστών, πολλές φορές μικροπαραβατών, ακόμα και θανάτους. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου